Cadde Yaz bitmeden ne yapsak?

Yaz bitmeden ne yapsak?

03.09.2010 - 01:02 | Son Güncellenme:

Sanat, iş ve moda dünyasının sevilen isimlerinden, yaz favorilerini ve yaz bitmeden yapacaklarının listesini öğrendik. Bu listeden kopya çekmek serbest

Yaz bitmeden ne yapsak

Siren Ertan - Moda tasarımcısı
‘Haliç ve Boğaz turu yapacağım’
Misafirlerim için Domain Ott Rose, alkol kullanmadığımdan kendim için ise 7800 Çeşme Beach’te yapılan frozen şeftali bu yaz favori içkimdi. Bütün yaz hiç çıkmadığım tek yer Abdi İpekçi Caddesi’ndeki atölyemdi, çünkü yaz aylarında işim çok daha yoğun. Tüm kalabalık çekildikten sonra Çeşme çok daha güzel oluyor. Yaz bitmeden mutlaka tekneyle çocukluk arkadaşlarımı alıp tüm gece süren son bir Haliç ve Boğaz turu yapacağım. Bu sıcak günlerin, dışarıda gezmek yerine, klima sistemlerinden dolayı her daim serin olan tüm İstanbul müzelerini görmek için harika bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Haberin Devamı

Serhan Süzer Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı
‘Body Worlds’ü göreceğim’ Mojito ve tuzda balık yaz aylarındaki favorimdi. Cihangir’de bulunan White Mill Cafe’yi de çok sık ziyaret ettiğimi söyleyebilirim. Yaz sıcaklarına çözüm önerim; Marmara Adası ve Bozcaada. Bir de su püskürtmeli el vantinatörleri var. Dışarıda bunalanlara bunu tavsiye edebilirim. İstanbul Forum AVM içinde bulunan Buz Müzesi de iyi bir çözüm olabilir. Ben de yaz bitmeden mutlaka İstanbul Modern’deki ‘Body Worlds’ sergisini gezeceğim.

Fem Güçlütürk Marka ve iletişim uzmanı
‘Kapalıçarşı’yı köşe bucak gezeceğim’
Şeftali dilimli ‘şeftalili’ votka, Kantin’de soğuk çorba, Adem Baba’da istavrit favori yiyeceklerimdi. Öğlen Kantin’in bahçesi, akşamüstü MAC Bebeköy, akşam NuTeras, yüzmek için ise Kilyos yaz boyu gittiğim yerlerdi. Yaz bitmeden mutlaka Kapalıçarşı’yı köşe bucak gezeceğim. İstanbul’da serinlemenin yöntemi bence Bebek’teki Mısır Konsolosluğu’nun yanından Boğaz’a atlamak, kapalı salonda spor ve sinema.

Haberin Devamı

Yelda İpekli STRATEJiK PAZARLAMA UZMANI
‘Sedef Adası’nda güneşi batıracağım’
Bu yaz en çok roze şarap ve blush içtim. Kandilli’de Suna’nın Yeri’ni çok seviyorum. Yeni bir proje sebebiyle Ankara’da çok vakit geçirdim. Bu yüzden Trilye’ye çok gittim. Dubrovnik ve Adriyatik kıyıları yaz sonu en iyi kaçış noktalarından. Bu yaz bir gün de Sedef Adası’nda güneşi batıracağım. Elimde muhtemelen buzlu casal mendes ve arka fonda da aryalar olacak. Hafta sonları içinse Karadeniz kıyılarına kısa tatiller öneriyorum.

Cengiz Semercioğlu Gazeteci
‘Burgazada’ya gideceğim’
Bu yaz her yerde herkes bolca blush içti. En iyi yaz yemeği ise meyve salatası ve zeytinyağlılardı. Sortie’nin içindeki Fishmekan bu yaz en çok gittiğim yer oldu. Hem açık hava hem serin hem de yemekleri lezzetliydi. Eylül Bozcaada’da bağ bozumu dönemi ve İstanbul’a arabayla 5-6 saat uzaklıkta. Burada hem tatil yapıp hem de bu senenin üzümlerini yerinde inceleyebilirsiniz. Yaz bitmeden mutlaka Burgazada’ya gidip sahilde rakı-balık yapacağım. Yaz sıcağında bence en iyi etkinlikler; sinema, sinema, sinema... Eylül sonuna doğru İstanbul çevresi yürüyüş yapmak ve doğayla iç içe olmak için en iyi zaman.