Cadde Yeşilçam'ın Kıvırcık Hasret'i Lale Ilgaz'ın son hali

Yeşilçam'ın Kıvırcık Hasret'i Lale Ilgaz'ın son hali

03.04.2023 - 07:56 | Son Güncellenme:

Gülen Gözler filminde ailenin beş kızından en küçüğü olan Hasret'i, Lale Ilgaz oynamıştı. Reklam filminde oynadıktan sonra filme seçilen ve Gülen Gözler sonrası sinemada yer almayan Lale Ilgaz'ın son hali olay oldu.

Yeşilçamın Kıvırcık Hasreti Lale Ilgazın son hali

Yeşilçam severlerin tekrar tekrar izlediği, usta isimlerin hayat verdiği karakterlerin günümüze kadar taşındığı, repliklerinin dilden dile dolaştığı Gülen Gözler filmi 1977 yılında çekilmişti.

Haberin Devamı

UNUTULMAYAN FİLM

Adile Naşit ile Münir Özkul'un filmleri arasında hiç kuşkusuz ilk akla gelenlerden olan Gülen Gözler filmi günümüzde de ekrana taşınıyor.

Yeşilçamın Kıvırcık Hasreti Lale Ilgazın son hali

SIRRA KADEM BASMIŞTI

Gülen Gözler'in Kıvırcık Hasret'i Lale Ilgaz tek filmle ünlü olmuş sonrasında adeta sırra kadem basmıştı.

Yeşilçamın Kıvırcık Hasreti Lale Ilgazın son hali

SON HALİ

İşte Yeşilçam'a muzip gülüşü ile tek filmle damga vuran Lale Ilgaz'ın son hali...

Yeşilçamın Kıvırcık Hasreti Lale Ilgazın son hali

LALE ILGAZ KİMDİR?

Lale Ilgaz, Gülen Gözler adlı filmde evin küçük kızı Hasret karakterini canlandırmıştır.Yeşilçam'ın efsane filmlerinden Gülen Gözler'de Hasret karakterini canlandıran Lale Ilgaz tek filmle meşhur olmuş. Seyirciyi yıllar sonra bile ekranlara kilitleyen filmin her karakteri ayrı ayrı çok sevilmişti.

Ardından 1977 yılında Kızını Dövmeyen Dizini Döver filminde ‘Dans eden kız’ olarak izlediğimiz Lale Ilgaz bu filmin ardından adeta sırra kadem bastı. Lale Ilgaz hakkında herhangi bir bilgi de bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Hala ekranlarda ‘Gülen Gözler’ filminde canlandırdığı karakterle günümüze kadar milyonları etkileyen Lale Ilgaz Yeşilçam’ın kayıp yıldızı oldu.