Cadde Yılbaşı krizi!

Yılbaşı krizi!

04.12.2023 - 06:49 | Son Güncellenme:

Şarkıcıların, yılbaşı gecesi için astronomik rakamlar talep etmesi, Türkiye’deki birçok otel ve mekanı zor duruma soktu. Eğer ünlü isimler istediği rakamda indirime gitmezse, birçoğu 2024’ü evinde karşılayacak.

Yılbaşı krizi

Yeni yıl için geri sayım başlarken, şarkıcıların sahne fiyatlarında astronomik rakamlar talep etmesi üzerine eğlence sektöründe kriz yaşanıyor.

Haberin Devamı

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde oteller ve mekanlar, sahneye çıkarmak için şarkıcı bulamıyor. İşletmeler, sanatçıların kapıyı milyon liradan açması üzerine geceden maliyeti çıkaramayacaklarını düşündükleri için anlaşma imzalayamıyor. Ünlü isimlerin çoğu, 2024’e evde girmekle karşı karşıya kaldı. Sanatçıların, istediği rakamı bir tek yavru vatan KKTC’deki mekan ve otellerin karşılayabilmesi sebebiyle oradaki yerlerde sahne alacak isimler belli oldu.

YILBAŞI GECESİ İÇİN İSTEDİKLERİ ÜCRET!

31 Aralık gecesi için 6 milyon lira isteyen Ajda Pekkan, 2 milyon liradan kapıyı açan Aleyna Tilki, Candan Erçetin ve Seda Sayan, 2 milyon 500 bin lira talebinde bulunan Zeynep Bastık, 2 milyon 200 bin lira kaşesi olan Teoman, 1 milyon lira isteyen Bengü, 1 milyon 500 lira alarak izleyici karşısına çıkmak isteyen Burcu Güneş ve Cem Adrian gibi birçok isim şu an boşta bulunuyor. Defne Samyeli, Gökhan Türkmen, Zuhal Olcay, Yaşar, Soner Sarıkabadayı ve Sevcan Orhan gibi isimler de yılbaşı gecesi için görüşmelerini sürdürüyor. Şu an için kimseyle anlaşamayan Murat Boz 3 milyon 600 bin lira, Murat Dalkılıç ise 2 milyon 500 bin lira istiyor.

Yılbaşı krizi

Haberin Devamı

ÜCRET ARTIYOR

Türkiye’deki otel ve mekan sahiplerinin, sanatçıların istediği yüksek rakamları vermesi halinde kişi başı ücretlerinin astronomik fiyata çıkarmak zorunda kalacakları için bu fiyatlara sıcak bakmadığı öğrenildi. 31 Aralık’a kadar sanatçılar astronomik sahne fiyatlarından vazgeçmezse birçoğu yeni yılı PTT (pijama, televizyon, terlik) ile evinden karşılayacak.

Yılbaşı krizi

KİŞİ BAŞI 25 BİN LİRA

Cahide’de sahne alacak Sibel Can’ı dinlemek isteyenler 5-25 bin lira arasında fiyatı gözden çıkarmak zorunda. Yıllar sonra Günay’da izleyici karşısına çıkacak Emrah’ı en önden dinlemek 25 bin lira olurken, en ucuz yer ise 7 bin lira olarak belirlendi.

Yılbaşı krizi

MALİYET ARTIYOR

Sanatçıların istediği ücretlerin üzerine KDV ve stopaj eklenince, rakamlar daha da yukarıya çıkıyor. Bir de orkestra ve ses sistemi ücretleri de eklenince, rakamlar uçuyor.