Cadde Yıldız Tilbe’ye suç duyurusu

Yıldız Tilbe’ye suç duyurusu

14.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Yıldız Tilbe’ye attığı tweet yüzünden suç duyurusunda bulundu

Yıldız Tilbe’ye suç duyurusu

Yıldız Tilbe, Twitter’da attığı tweet yüzünden eleştiri almaya devam ediyor. Şarkıcı, “Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin! İnsan parçalamak nedir ya?” diye yazmasından sonra tepki aldı. Tilbe tepkilerin artmasından sonra, “Beni kimse hayvan düşmanı ilan edemez. Madem bu kadar hayvan seviyorsunuz hadi alın evinize birer tane” diyerek, kendisini savundu.
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi’de, şarkıcının paylaşımından sonra karşı harekete geçti. Twitter’dan açıklama yapan merkez, “Halkı suç işlemeye ve kanunlara uymamaya, hayvanlarımızı öldürmeye teşvik ve tahrik eden, kin ve düşmanlığa yönlendiren Yıldız Tilbe hakkında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Yıldız Tilbe, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda sahipsiz saldırgan köpekler için, “Bölge halkı zehirli et versin, hepsi gebersin!” sözlerinin ardından konuştu. Masum köpeklerden özür dileyen şarkıcı, “Köpek var, köpek var. Bunlar canavar, vahşi. Katil köpekleri savunanları kendi vicdanlarına bırakıyorum” açıklamasını yaptı.

Öte yandan Ajda Pekkan, “Mazlumları hedef alan hiç bir ölüm fermanına sessiz kalamam. Bizler yaşatmak için varız. Sokak hayvanları sahipsiz değildir” dedi. Datça Belediyesi hesabından ise “Tatil için bizi tercih etmeme kararınızın sürmesini dileriz” paylaşımı geldi.