Cadde “YÜZÜME, YEDiĞiM ŞEYLERiN KABUĞUNU SÜRMEYi SEVERiM”

“YÜZÜME, YEDiĞiM ŞEYLERiN KABUĞUNU SÜRMEYi SEVERiM”

10.12.2012 - 19:01 | Son Güncellenme:

Yirmili yaşlarının sonlarında genç bir kadın düşünün...

“YÜZÜME, YEDiĞiM ŞEYLERiN KABUĞUNU SÜRMEYi SEVERiM”

‘Başarılı, güzel ve kendine özen gösteren’ diyerek onu niteleyen sıfatları artırın; Müge Boz böyle bir insan. Sağlıklı beslenen, cildine doğal bakım maskeleri uygulayan, sporunu da ihmal etmeyen Müge Boz’la güzellik üzerine merak ettiğiniz her şeyi konuştuk

Haberin Devamı

Önce son dönem projelerinizden bahsedelim... Neler yapıyorsunuz?
Herkes beni reklamlarla tanımaya başladı. Turkcell, Arçelik ve Nescafe reklamları bilinirliğimi artırdı. Daha sonra Kanal D’de ‘Şüphe’ ve ardından ‘Karakol’ dizileri... En son da ‘Leyla ile Mecnun’ oldu. Bunun yanında şu an vizyonda olan ve köy enstitülerini anlatan ‘Toprağın Çocukları’ adlı sinema filmi var. Bunların dışında bu yaz çektiğim iki film var. Ayrıca Karaoğlan çizgi romanının filmini çektik. Bir hafta önce bitti çekimler.


Makyaj ve güzelliğe bakışınız nedir? Doğallık mı tercihiniz? Günlük hayatta nasıl bir güzellik rutininiz var?
Günlük hayatta neredeyse hiç makyaj yapmıyorum. Bazen rimel sürerek gözlerimi ön plana çıkarıyorum. Onun dışında kremlere daha çok önem veriyorum. Nemlendirici kremler ve temizleyici ürünler benim için çok önemli. Genelde dermokozmetik özelliği olan, daha çok nemlendirmeyi başaran, kurumayı ve çatlamayı önleyen kremler kullanıyorum.

Haberin Devamı

Şu rengi kullanmam, bu ürünü yüzüme sürmem gibi kurallarınız var mı?
Şu rengi kullanmam dediğim bir ton yok. Kıyafetin durumuna, seçtiğim tarza göre her rengi kullanıyorum. Ama genel olarak benim yüzüme hangi renk fondöten gider, nasıl bir gölge yapılması gerekir gibi konular için mini bir eğitim aldım. Daha çok renk ve detayları öğrenmeye çalıştım. Ders aldığım kişi, Seher; aynı zamanda bana bütün konularda da danışmanlık veriyor. Cildim hassas ve kuru olduğu için Seher, yeni çıkan ürünleri takip edip bana “Şöyle bir ürün geldi, denedim, çok memnun kaldım. Sen de kullanabilirsin” gibi önerilerde bulunuyor hatta. Genelde bir gala veya bir davete gideceğim zaman makyajımı da o yapıyor. Benim cildimi de bildiği için onunla birlikte karar veriyoruz. Kıyafetimi bile onunla seçiyorum.


Makyaj çantanızda vazgeçilmez olarak gördüğünüz renkler, ürünler neler?
Benim vazgeçemeyeceğim tek şey nemlendirici. Nemlendiricim, lip balm’ım ve maskaram sürekli çantamda diyebilirim. Onun dışında “Şunu sürekli kullanıyorum” diye bir durum yok.

Herhangi doğal bir güzellik rutininiz var mı?
Cildime avokado sürerim. Yediğim şeylerin kabuklarını yüzüme sürmeyi seviyorum. Bunlar salatalık gibi hepimizin bildiği ve zaman zaman denediği şeyler. Örneğin gözümde şişlik olursa patates rendeleyip onu sürerim. Yumurta akıyla Türk kahvesini karıştırıp yüzüme maske yaparım; bu karışıma zaman zaman bal eklerim. Ama bu sıralar balla ilgili bir tereddüde düştüğümü de belirtmek istiyorum. Cildin alt katmanlarında bazı oluşumları besleyebileceğini söylediler. Onun için son zamanlarda pek kullanmıyorum.

Haberin Devamı

Kimi güzel buluyorsunuz? Kendinizi ne zamanlar güzel bulursunuz?
Doğal yani kendi halimde olduğum zamanlarımı daha güzel buluyorum. Çok fazla uğraşılmayan güzellik, benim için daha çekici. Belki de böyle bir tarza alıştığım için bana öyle geliyordur. Ayrıca herkes gibi ben de yazın (bronz ten yüzünden) kendimi daha güzel hissediyorum. Kısaca parlak ve canlı bir cildim olduğu sürece kendimi güzel buluyorum. Belki garip gelecek ama spordan sonra da kendimi çok güzel bulurum. Yanaklarım pembeleşiyor. İnsanlar da bunu fark ediyor. “Sen ne yaptın?” diye soruyorlar. “Spordan çıktım, buraya geldim” diyorum.

Haberin Devamı


Sporla aranız nasıl?
Spor yapıyorum. Belgrad Ormanı’nda koşuyorum. Genelde doğada koşmayı tercih ederim. Yoga ve plates’e devam ediyorum. Evimde sporla ilgili her türlü alet var. Salona hiç gidemediğim zamanlarda evin bir köşesinde mutlaka sporumu yaparım.

Sır değilse o yeşil içecekte ne olduğunu öğrenebilir miyiz?
Maydanoz, dereotu, nane ana maddeler. Diğerleri mevsime göre değişir... Semizotunu da bu ana maddelere ekleyebilirim. Onun dışında bazen içine elma, ceviz, bir kaşık pekmez koyuyorum. İki günde bir de yoğurt ve süt ekliyorum. Bu ikisini her zaman kullanmıyorum; çünkü mayalılar.

Yazının tamamını Elle dergisinin aralık sayısında okuyabilirsiniz.