Cadde Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim!

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim!

27.12.2023 - 10:57 | Son Güncellenme:

Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan arasındaki soğukluk yıllardır sinema dünyasının gündeminde. Demirkubuz, katıldığı programda Ceylan için gündem olacak açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, Youtube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım" dedi.

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim

Nuri Bilge Ceylan'ın 2014'te Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandığı 'Kış Uykusu' filminin kitabı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Ceylan, kitapta 'Üç Maymun' filmini Zeki Demirkubuz'un senaryosundan intihal yaptığı iddiasına yanıt vermişti.

Haberin Devamı

Meslektaşı Zeki Demirkubuz'un gerçeği bildiğini belirten yönetmen, "Öyle bir şey yok ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı tercih ediyor. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta" ifadelerini kullanmıştı.

"AŞAĞILANAN BEN OLDUM"

Nuri Bilge Ceylan, konuyla ilgili değerlendirmesini "Yıllar sonra yaptığı bir söyleşide 'Üç Maymun' filmini seyretmediğini de söylemiş üstelik. İnsan izlemediğini iddia ettiği bir film için nasıl böyle şeyler ima eder? Bilmiyorum. Evet, aşağılanan ben oldum belki burada ama aşağılık olan kesinlikle ben değilim" sözleriyle bitirmişti.

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim

"AÇ KALSAM EKMEK PARASI İSTEYECEĞİM BİRİ DEĞİLDİ"

Habertürk televizyonunda konuşan Demirkubuz, 2006 yılında 'Kader'in Antalya Film Festivali’nde ‘En iyi film’ ödülünü aldığı törende Nuri Bilge Ceylan’ın bayıldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Hiçbir zaman söylendiği gibi çok yakın arkadaş değildik. Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi. Ama işte Semih Kaplanoğlu gibi, ya da başka arkadaşlar gibi görüştüğüm bir arkadaştı. Ama ben midem bulanınca uzaklaştım ama ilişkimiz kopmadı. İklimler’in kurgusu sırasında çok çiğ bir hareket yaptı. O onu çekti, ben Kader’i çektim. O sene Kader ağlarını Antalya Film Festivali’nde ördü; en iyi film ödülünü 300 bin liraya çıkardılar. 230 bin dolar. Dünyada eşi yok. Ödül töreninin açıklanacağı gün otelin lobisinde otururken bu geldi, böyle havalı havalı gevrek gevrek… Jüride de bir Cannes’dan bir lavuk var, bunun bir arkadaşı. Hatta orada bunun esprisi oldu, herhalde sinyal aldı bu ondan keyfi yerinde diye. Benimle de konuşuyor, geldi masamıza oturdu, sohbet ettik.

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim

"BU BAYILDI, KALDIRDILAR"

"Aynı akşam bunlar geldi yapımcısı, karısı, kendisi, tören sırasında önümüze oturdular, hiç konuşmadılar benimle" diyen yönetmen şöyle devam etti; "Ebru iki gün önce Kader’i izleyince allak bullak olduğunu söyledi, aramız iyiydi. Neyse geldiler, konuşmuyor. Arkasından seslendim de, bakmadı bile. Neyse vardır bir derdi dedim. İki tane ödül aldı, çıktı acayip küskün falan. Sonra her şeyin üstüne yemin ediyorum bir tane bile Kader’e şey yok… Bizim zaten bir beklentimiz de kalmadı. Tam böyle en iyi film ödülü açıklanmadan önce bu pat bayıldı. Gitti kaldırdılar, hatta ben de yardım etmeye çalıştım."

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim

"KONUŞMAK İSTEMEDİ"

Zeki Demirkurbuz, sözlerine şöyle devam etti: 

Törenden sonra ‘iyi misin’ demek için aradım. Konuşmak istemedi ve o günden itibaren konuşmadı. 2 gün sonra Mis Sokak'ta yüz yüze geldik 'iyi misin' dedim. Yüzünü çevirdi. Bir tane tokat atmak istedim...

"MUHTARI MISIN SEN?"

Nuri Bilge Ceylan’ın kendisiyle neden konuşmadığını bilmediğini belirten Demirkubuz, “Çok yakınındaki bir akrabasına sordum. Cannes Film Festivali aleyhinde konuştuğum için benimle konuşmadığını söyledi. Cannes Film Festivali'nin muhtarı mısın, nesin sen? Sana ne” şeklinde konuştu.

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan sessizliğini bozdu: Bir tane tokat atmak istedim

"BİRAZ SUSACAK"

Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan için “Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Ederse, Youtube kanalı açarım, her gün düzenli yayın yaparım. Bu ülkenin en sevdiği şey unutmaktır. Her yaptığımız yanımıza kar kalmıyor. Biraz düşüneceksin" ifadelerini kullandı.