Cadde Çağatay Akman'dan flaş itiraf: Bir kıza aşık oldum, kursa yazıldım!

Çağatay Akman'dan flaş itiraf: Bir kıza aşık oldum, kursa yazıldım!

10.03.2018 - 09:50 | Son Güncellenme:

'Gece Gölgenin Rahatına Bak' şarkısıyla üne kavuşan Çağatay Akman, yeni şarkısı ve kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Çağatay Akmandan flaş itiraf: Bir kıza aşık oldum, kursa yazıldım

Onur Kırış'ın sunduğu, Kral Pop TV ve Kral Pop Radyo'da yayınlanan '20 Dakika' programı, bu hafta Çağatay Akman’ı ağırladı.

Haberin Devamı

MÜZİK HAYATINA İLK ADIMI NASIL ATTI?

İlk olarak video paylaşım platformunda söylediği şarkılarla büyük ilgi gören Çağatay Akman, müzik kariyerine nasıl başladığını anlattı: 7. sınıfta bir kıza aşık olmuştum ve onun gittiği kursa yazıldım. Kaydımı yaptırdım ve kendimi onun sınıfına aldırdım. Sonra bir baktım ki, o kursta yoktu. Ben de param yanmasın diye gitar kursuna yazıldım ve aslında müzik hayatıma ilk adımımı atmış oldum. Sosyal medyada şarkı söyleyip, paylaşım yapıyordum. Sonra bunu profesyonel olarak yapmak istedim. Eskiden beri hayalim müzikal anlamda kariyer yapmaktı.

"ŞARKININ REKOR KIRAZCAĞINI BEKLİYORDUM"

İlk profesyonel çalışmasını 'Gece Gölgenin Rahatına Bak' isimli şarkısıyla yapan Çağatay Akman, sürekli cover şarkı okumaktan sıkıldığı için kendi şarkısını hazırladığını söyledi: Artık kendi şarkımı okumanın zamanı gelmişti. 6 ay boyunca bu şarkı için çok çalıştık. Sonra Abdullah Özdoğan ile yollarımız kesişti, birbirimize güvendik ve bugünlere geldik. Açıkçası şarkının bu kadar çok rekor kırmasını bekliyordum. Çünkü çok fazla kitlem vardı.

Haberin Devamı

"RAP SANATÇISI DEĞİLİM"

Programda yaptığı müzik tarzını da yorumlayan Çağatay Akman, kendi müziğini yaptığını ve müzik piyasasına ve müzikseverlere kendi tarzını benimsettiğini söyledi. Rap sanatçı olarak adlandırılmaktan hoşlanmadığını dile getiren genç şarkıcı, özellikle rap müziği yapmadığının altını çizdi.

"DİNLEYİCİNİN NABZINI TUTMAK ÖNEMLİ"

Yeni şarkısı 'Yüreğim Davacı' hakkında konuşan Akman, “Yaptığımız şarkının zamanı bittiği anda artık yeni bir şarkı yapmam gerektiğini anlıyor ve hazırlıklara başlıyoruz. Şarkıyı hazırlarken dinleyenlerini nabzını tutmak gerekiyor. İnsanların ne dinlediğini, ne sevdiğini çok iyi analiz etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Onur Kırış’ın sunduğu '20 Dakika' programı, 12 Mart Pazartesi saat 13.00’te yayınlanacak.