Cadde ‘Çakma star çok’

‘Çakma star çok’

16.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Berdan Mardini, sektörde çakma starın çok olduğunu söyledi. Şarkıcı, “Tarzları, şarkıları ve giydiği kıyafetler hepsi çakma... Yanında korumalarla gezerek star olunmuyor” dedi.

‘Çakma star çok’

Son olarak, ‘Nesrine’ adlı Kürtçe şarkı çıkaran Berdan Mardini, sanat camiasında ilişkilerin çıkar amaçlı kurulduğunu söyledi. Şarkıcı, “Sanat dünyasını iç açıcı bulmuyorum. Ne eski konserler ne de turneler var. Arkadaşlıklar hep çıkar ve menfaat üzerine kurulu... Dost kazığı çok yedim” dedi. Mardini’yle, yeni şarkısını, ‘Mardini Show’u ve sektörü konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Nesrine’ şarkısına nasıl yorumlar geldi?

Kürtçe bir parça... Çok güzel yorumlar alıyorum. Hatta şunu söyleyebilirim ki, Türk müzikseverler tarafından en çok beğenilen Kürtçe şarkı oldu.

- ‘Şekerci’ şarkısının klibinde popçu-türkücü kıyaslamasını ti’ye aldınız. Sektöründeki belli başlı isimlerine mi atıfta bulundunuz?

‘Çakma star çok’

Yıllardır, ‘Türkücüden popçu olur mu ve popçudan oyuncu olur mu?’ diye soruldu. İnsanlar, birilerini aşağılayarak, kıyaslama içine giriyor. Gözlük ve deri ceket giyerek kendisini popçu zannediyor. Sonrasında bizleri, “Onlar türkücü” diyerek aşağılıyor. Camiada popçu olmak gibi özenti var. Benim söylediğim tarzlar arasında fantazi-arabesk, pop ve türkü mevcut... Popçu olmak gibi bir derdim yok ama türkücü de değilim. Bu zamana kadar söylediklerime bakıldığında görülüyor. Türkü barlarda sahnede aldım ama müzik adamıyım. İlla türkücü de demek istiyorlarsa, gocunmam, desinler.

Haberin Devamı

- Starlık kavramı sizin için ne ifade ediyor?

Sektörde, ‘starım’ diye dolaşıp da içi boş olan çok çakma star var. Tarzları, şarkıları ve giydiği kıyafetler çakma. Yanında korumalarla gezerek star olunmuyor. Tarkan başta olmak üzere, Mahsun Kırmızıgül ve Özcan Deniz star. Ama onlardan daha havalı dolaşan isimler var.

- Sinema projeniz vardı. Hangi aşamada?

Senaryosunu kendim yazdığım iki projem var. Bunlardan biri komedi olacak. Senaryolar tamamlanmak üzere... Çok istediğim bir şey, en kısa sürede hayata geçireceğim. Şarkıcılıktan beyazperdeye uzanan kariyerleriyle bilinen İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz ve Mahsun Kırmızıgül’ün yaptıkları işleri çok beğeniyorum. Umarım ben de bu yolda başarılı olurum.

- Sanat camiasının şu anki durumunu nasıl buluyorsunuz?

İç açıcı bulmuyorum. Ne eski konserler ne de turneler var. Dostluklar menfaat üzerine kurulu...
Dost kazığı çok yedim.

- Sosyal medyayı aktif kullanan bir isimsiniz. Avantajı ve dezavantajları neler?

Güzel bir platform ama insanlar bazen olur olmaz yorumlarda bulunabiliyor. Türkçe konuştuğum bir video koyuyorum, “Aslını mı unuttun. Sen nasıl bir insansın?” diyorlar. Tam tersi Kürtçe bir paylaşım yaptığımda, “Burası Kürdistan mı git buradan?” diyenler çıkıyor. Ama müziğin öylesine güçlü bir birleştirme gücü var ki, ben bu durumu yaptığım müziklerle yendim. Ayrıca çok fazla takipçisi olan arkadaşlar var ki, görünce gülme tutuyor. Neden takipçi satın alırlar, anlamıyorum.
Benim 140 bin takipçim var. Bir tane sahte hesap bulana, 100 bin dolar vereceğim!

Haberin Devamı

‘REYTING KAYGIM YOK’

- YouTube’da sahte tıklanmalar için ne düşünnüyorsunuz?

Aynı yalan orada da dönüyor. Aleyna Tilki örneği var. Şarkısı 250 milyon kez dinlenmiş! Hadi oradan ya... Kız başarılı bir kız ama siz gidip şişirmek için pofpoflarsınız, iki sene sonra o kız ne halde olacak. Depresyona giren birçok ismi gördük sektörde sonra...

- TRT Kürdi’deki programınız nasıl gidiyor?

‘Mardini Show’u yapmaya devam ediyorum. Haftada bir ekrana geliyor. Programa davet etmeme rağmen katılmayan kibir yapan çok isim var. Bunları görünce, üzülüyorum. Reyting kaygım hiçbir şekilde yok ama bu bir misyondur. Desteklemeleri gerekir. TRT Kürdi’nin kurulması insanları kaynaştırmak ama bazı arkadaşlar bunu hiç iyi anlayamamış.