Ekonomi Çalıştaya ev sahibi oldu

Çalıştaya ev sahibi oldu

17.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Turkcell, Dünya Mobil Operatörler Birliği’nin (GSMA), İstanbul’da düzenlediği Humanitarian Workshop’una (İnsani Yardım Çalıştayı) ev sahipliği yaptı.

Çalıştaya ev sahibi oldu

Yapılan açıklamaya göre, Turkcell ev sahipliğinde düzenlenen 2 günlük çalıştayda mobil operatörlerin afet ve insani kriz durumlarında sunduğu çözümler, insani yardım kuruluşları ile sektörün iş birliğinin geliştirilmesi konuşularak, network iletişim ve mültecilerin desteklenmesi konusundaki iyi örnekler paylaşıldı.

Haberin Devamı

Dronecell...

Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, hem merkezde yapılan çalışmaları anlattı hem de güçlü bir baz istasyonu olarak istenen yerden havalanıp, ses ve data hizmeti sağlamak üzere Turkcell mühendisleri tarafından tasarlanan Dronecell’i tanıttı.

Gediz Sezgin, “Hayat kurtarmak için geliştirilen uçan baz istasyonunu yerli teknolojiyle ürettik. Dronecell özellikle deprem, sel, heyelan gibi doğal afetlerde ve acil durumlarda arama ve kurtarma ekiplerine iletişim desteği sağlamak için dizayn edildi” dedi. Turkcell Akıllı Mekanlar ve İş Uygulamaları Direktörü Esat Sönmezer de, Turkcell’in dijital modeliyle insani konularda kamu ve sivil toplum kuruluşlarının en önemli ortaklarından biri haline geldiğini kaydetti.