Tatil Çanakkale Yelken Şenlikleri başladı

Çanakkale Yelken Şenlikleri başladı

16.07.2018 - 14:46 | Son Güncellenme:

Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine kabulünün 20. yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca 2018 yılı ‘’TROYA YILI’’ ilan edildi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Troya’nın Anadolu'nun kadim değeri olarak dünyaya tanıtılması için uluslararası ölçekte bir kültür ve turizm hamlesi başlatıldı.

Çanakkale Yelken Şenlikleri başladı

Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20.yıldönümü ve Avrupa'da Kültür Mirası Yılı ilan edilmesi nedeniyle 2018, ‘Troya Yılı’ ilan edildi. 2018 Troya Yılı boyunca Çanakkale, uluslararası işbirlikleri ve kültür, sanat, bilim ve spor etkinlikleri ile dünyanın buluştuğu bir merkez olmaya devam ediyor. Troya Yılı etkinlikleri kapsamında İÇDAŞ sponsorluğunda başlatılan ‘Barborassa Cup Yelken Yarışları’ start aldı.

Haberin Devamı

20 Temmuz'a kadar sürecek

Türkiye’nin dört bir yanından yelken ve spor kulüplerinden yarışçıların katıldığı Barbarossa Cup Yelken Yarışları; Troya Yılı kapsamında Türkiye Yelken Federasyonu ile işbirliği içinde, İÇDAŞ A.Ş. sponsorluğunda, Çanakkale Valiliği himayesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri ile koordinasyonu içinde gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin güzide kulüplerinden 109 sporcunun yelken açacağı yarışlar 20 Temmuz’a kadar sürecek.

İÇDAŞ A.Ş taraıfndan sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2004 yılında, Çanakkale’nin gençlerinin spora katılımını desteklemek ve teşvik etmek amacıyla kurulan İÇDAŞ Spor Kulübü’nün düzenlediği Uluslararası Barbarossa Cup Yelkan Yarışları’nın Troya Yılı kapsamında sürdürülebilir bir hale getirilmesi planlanıyor.