Ankara Çanakkaleli Rehberler Anzaklara Hazır

Çanakkaleli Rehberler Anzaklara Hazır

20.04.2018 - 11:27 | Son Güncellenme:

ÇARO Başkanı Biçer: "Bu yıl gelen Anzak sayısında önceki iki yıla göre nispeten artış var. Bunu bize yapılan taleplerden de anlıyoruz. Bu yılki törenlere katılacak bin 300 Anzak, tur operatörleri tarafından düzenlenen organizasyonlarla bölgeye getirilecek. Anzaklar en iyi şekilde ağırlanarak buradan uğurlanacak" "Gelecek yıldan ise çok umutluyuz. Biz burada rehberler ve turizm camiası olarak her şeye hazırız. Buradaki hareketi kaldırabilecek kapasitedeyiz"

Çanakkaleli Rehberler Anzaklara Hazır

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Rehberler Odası (ÇARO) Başkanı Adem Biçer, Çanakkale Kara Savaşları'nın 103. yılı anma törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Koyu'nda düzenlenecek Şafak Ayini başta olmak üzere bölgeye gelecek Anzakların en iyi şekilde ağırlanması için hazır olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011-2015 yıllarında Çanakkale'ye Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiltere'den gelen ziyaretçi sayısının iyi düzeyde olduğunu ifade etti. Ziyaretçi sayısında 2015'ten sonra bir düşüş yaşandığını aktaran Biçer, şöyle konuştu:

"Önceki iki yıla göre 2018'de gelecek ziyaretçi sayısında bir artış olduğunu gözlemliyoruz ama bu yine de beklentimizin altında kaldı. Bunun en başlıca sebepleri arasında ise 1. Dünya Savaşı'nın yüzüncü yıl törenlerinin Belçika ve Fransa bölgesinde devam etmesi yer alıyor. Bu nedenle 2018 yılında Anzak yoğunluğunun Batı cephesi bölgesinde olacağını öngörüyoruz. Bu tabii bizim bölgemizi etkileyen bir faktör."

- "Gelecek yıl her şey çok daha güzel olacak"

Haberin Devamı

Biçer, Batı cephesinde törenlerin bu yıl sona ereceğini belirterek "Gelecek yıldan itibaren herhangi bir aksilik olmazsa 2011-2015 döneminde olduğu gibi Avustralya, İngiltere ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden çok sayıda ziyaretçinin geleceğini öngörüyoruz." dedi.

Bu yıl törenler için bin 300 Anzak'ın geleceğini ifade eden Biçer, şunları söyledi:

"Bu yıl gelen Anzak sayısında önceki iki yıla göre nispeten artış var. Bunu bize yapılan taleplerden de anlıyoruz. Bu yılki törenlere katılacak bin 300 Anzak, tur operatörleri tarafından düzenlenen organizasyonlarla bölgeye getirilecek. Anzaklar en iyi şekilde ağırlanarak buradan uğurlanacak. Gelecek yıldan ise çok umutluyuz. Biz burada rehberler ve turizm camiası olarak her şeye hazırız. Buradaki hareketi kaldırabilecek kapasitedeyiz."

- "Yerli ve yabancı misafirlerin başımızın üstünde yeri var"

Biçer, 2016 ve 2017'de Türkiye'nin dış basında ciddi şekilde karalandığına ve bunun turizmi etkilediğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülke siyasetçilerinin dışarıya karşı birlik, beraberlik içinde hareket etmesi imajımızı düzeltti. Çanakkale ve ülke turizmi için rehberler olarak her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız. Bölgeye ziyarete gelenler, burasının tanıtımını rehberlerden öğreniyor. 2018 yılında Çanakkale'ye gelecek olan yabancı ve yerli ziyaretçilerimize doğru bilgi edinmeleri için var gücümüzle çalışacağız. Yerli ve yabancı misafirlerin başımızın üstünde yeri var."