Çankırı ÇANKIRI BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETMEYE BAŞLADI

ÇANKIRI BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETMEYE BAŞLADI

17.06.2016 - 17:05 | Son Güncellenme:

.

ÇANKIRI BELEDİYESİ KENDİ ASFALTINI ÜRETMEYE BAŞLADI

Yeni asfalt şantiyesinin yapımını tamamlayan Çankırı Belediyesi kendi asfaltını üretmeye hazır hale geldi. Şantiyede deneme üretimini Başkan Dinç gerçekleştirdi.
Çankırı Beledeyisi, kendi asfalt ihtiyacını karşılamak amacıyla yapımına başladığı asfalt şantiyesini tamamlayarak üretim yapacak hale getirdi. İlk deneme üretimi dijital tekniklerin kullandığı kabinde Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından yapıldı. Çevreyi kirletmeyen ve çevre dostu özelliklere sahip tesisisinin ilk deneme üretiminde kurban kesilerek dualar edildi.
KALİTELİ VE EKONOMİK ÜRETİM YAPILACAK
Yeni asfalt şantiyesinde deneme üretimini gerçekleştirilen Belediye Başkanı İrfan Dinç, kurulan şantiye ile birlikte asfalt kapasitesini 5 kat daha artırdıklarını, daha kaliteli ve ucuz üretim yapabileceklerini söyledi.
Çankırı’da asfaltlanmadık cadde ve sokak kalmayacağını belirten İrfan Dinç, kabinden personellere seslenerek "Değerli arkadaşlar asfalt üretimimiz Allah’ın izni ile başlamıştır. Birazdan ilk üretimi hep birlikte alacağız inşallah. Allah yeni tesisimizi şehrimize, belediyemize hayırlı ve mübarek etsin. İnşallah çok daha kaliteli, çok daha az maliyetli ve çok daha uzun ömürlü asfalt üretimi bundan sonra hızlı bir şekilde devam edecek. Hepinize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Aksu Mahallesi ile Fidanlık arasındaki Atatürk Yolu üzerinde Kirazlıdere Mevkii’nde 30 bin metrekarelik alanda faaliyete geçen asfalt plenti, Çankırı’nın her noktasında yapılabilecek asfalt çalışmalarında kapasitesi ile büyük kolaylık kazandıracak. Çankırı Belediyesi, yeni tesisin tamamlanması ile birlikte 1985 yılında üretim kapasitesi saatte 30 ton olan asfalt üretimini saatte 160 tonluk kapasiteye çıkararak daha hızlı, ekonomik ve kaliteli üretim imkanına kavuştu.
Şantiyenin deneme üretiminde başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri hazır bulundu. tesisin ilk asfaltını ürettiği günde kurban kesilerek hep birlikte dualar edildi.