Cilt Bakımı Çatlak izlerini azaltan yöntem

Çatlak izlerini azaltan yöntem

23.10.2017 - 11:15 | Son Güncellenme:

Hamilelik sonrası, kilo alma veya ergenlikte hızlı büyümeye bağlı olarak cildinizde çatlaklar meydana gelebilir. Peki cilt çatlakları nasıl önlenir? Ciltteki çatlak izleri nasıl azaltılabilir? İşte çatlak izlerini azaltan doğal yöntem...

Çatlak izlerini azaltan yöntem

Bio-Oil nesnel ve öznel degerlendirmelere göre çatlak izlerinin görünümünde azalma sağlamıştır. Katılımcıların %50’sinde 8 haftada çatlak görünümünde azalma gözlemlenmistir.

Haberin Devamı

Bio-Oil, hamilelik sonrası, kilo alma veya ergenlikte hızlı büyümeye bağlı oluşan çatlak izlerinin görünümünü azaltmada etkilidir. Etkin cilt izi bölgeleri genelde karın, baldır ve kalça bölgesidir. Klinik araştırma sonuçlarına bağlı katılımcılımları, %95’i yalnızca 2 haftada (15 gün) istatiksel olarak anlamlı bir sonuca ulaşmıştır. Bio-Oil çatlak izlerinin görünümünü azaltmada etkilidir. Katılımcıların %95’i yalnızca 2 haftada (15 gün) istatiksel olarak anlamlı bir sonuca ulaşmıştır. 8 hafta sonra (57. gün) Katılımcıların %100’ünde 2 haftada gözlemlenenin iki katından fazla azalma gözlenmiştir. Katılımcıların çatlak izlerindeki gelişimler Hasta ve Gözlemci Cilt İzleri Değerlendirme Ölçeği (POSAS) tarafından tanımlanan farklı parametreler göz önüne alınarak değerlendirilmiştir.

Haberin Devamı

(Güney Afrika Tıp Üniversitesi Fotobiyoloji Laboratuvarı., 2005)

Yazarlar