Siyaset Çavuşoğlu: Başından beri ABD ile planladık

Çavuşoğlu: Başından beri ABD ile planladık

24.08.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı, Cerablus harekâtı için "Biz başından beri bunu planladık. ABD ile planladık. ABD HIMARS’ları getirecekti maalesef henüz gelmedi ama şu andaki operasyonda bir taraftan bizim tanklarımız aynı şekilde diğer tüm elimizdeki imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz" dedi.

Çavuşoğlu: Başından beri ABD ile planladık

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Ankara'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin Cerablus operasyonundaki amacının IŞİD'i kuzeyden aşağıya doğru süpürmek olduğunu vurguladı ve şu çarpıcı bilgiyi verdi:

Haberin Devamı

"Biz başından beri bunu planladık. ABD ile planladık. ABD HIMARS’ları getirecekti maalesef henüz gelmedi ama şu andaki operasyonda bir taraftan bizim tanklarımız aynı şekilde diğer tüm elimizdeki imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Özgür Suriye Ordusu da buraya girdi. Tanklarımız da bu geçişleri garanti altına almak için şu anda gerekeni yapıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetleri planlandığı gibi şu anda aksamadan devam ediyor. Hava desteği ile ilgili de koalisyonla birlikte çalışıyoruz."

HIMARS'LAR 92 KM MENZİLE SAHİP

HIMARS füze sistemleri, daha önce Suriye-Türkiye sınırında oluşturulacak muhtemel bir tampon bölge için gündeme gelmişti.

Nisan ayında medyaya yansıyan haberlerde, ABD'nin HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) füze sisteminin sınırın Türkiye tarafına konuşlandırılacağı belirtilmişti. Kara savaşının en etkili silahları arasında yer alan HIMARS'lar, 92 kilometre menzile sahip.

Haberin Devamı

İncirlik Üssü'ne kurulması planlanan HIMARS bataryaları, daha önce Washington tarafından ABD ve Irak'ta kullanılmıştı.