Siyaset Çavuşoğlu’ndan operasyon açıklaması: Tamamen temizlenmeli

Çavuşoğlu’ndan operasyon açıklaması: Tamamen temizlenmeli

22.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi ile Bağdat’ta Irak Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu’ndaki görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu’ndan operasyon açıklaması: Tamamen temizlenmeli

Çavuşoğlu, “DEAŞ’a karşı elde edilen zafer için Sayın Caferi’nin nezdinde Irak halkına Türk halkının tebriklerini ilettim. DEAŞ ile mücadele döneminde olduğu gibi DEAŞ sonrası Irak’ın yeniden imarı konusunda da Irak’ın en büyük destekçisi, kardeşi olan Türkiye’dir. Tüm imkanlarımızla kardeş Irak’ın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

‘Hepsi terör örgütü’

Türkiye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğü, siyasi birliği ve egemenliğine en güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Irak’ın DEAŞ terör örgütünden temizlenmesi önemli. Ama Irak’ın tüm terör örgütlerinden temizlenmesi de aynı şekilde çok önemlidir. Özellikle PKK terör örgütünün de Irak’tan tamamen temizlenmesi gerekiyor. DEAŞ, PKK, YPG, KCK, PJAK bunların ideolojileri farklı da olsa hepsi terör örgütüdür, hepsinin amacı aynıdır. Bunlar Irak’ı, Suriye’yi, Türkiye’yi, İran’ı bölmek istemektedir. Türkiye, dün başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile Afrin’de bu teröristleri nasıl temizlemeye başladıysa Suriye’nin diğer bölgelerinden de Irak’tan da ve Türkiye’nin dağlarından da bu teröristlerin tamamen temizlenmesi gerek. Biz Irak’ın PKK’dan temizlenmesi için Irak yönetimine daha önce Sayın İbadi’nin Ankara ziyaretinde de vurguladığımız gibi her türlü desteği vereceğiz.”