Ekonomi ÇAYKUR çaya zam yapmayacak

ÇAYKUR çaya zam yapmayacak

10.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı kapsamında Et Süt Kurumu 10 kalem üründe yüzde 10 indirim yapacak. Çaya 2017’den beri zam yapılmadı, bundan sonra da yapılmayacak. Atatürk Orman Çiftliği de üretilen 14 kalem üründe yüzde 10 indirim yaptı. Tüm zincir mağazalarımızla birebir görüştüm. 50 kadar üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirime gidecekler” dedi.

ÇAYKUR çaya zam yapmayacak

Pakdemirli, “Çiftçiye destek için 35 çeşit üründe yüzde 10 indirim daha uygulanacak. Arpa ve buğdaya teşviği 5 kuruştan 10 kuruşa çıkardık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kısa çalışma ödeneği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Kıdem tazminatından esnek çalışma modellerinin yaygınlaşmasına dair birçok reform paketi Yeni Ekonomi Programımızın içinde bulunmakta. Asgari ücret artışında ve toplu iş sözleşmelerinde enflasyonu dikkate alıyoruz. Emek verenlerimizi enflasyon karşısında ezdirmedik ezdirmemeye devam edeceğiz. İşverenlerimizi desteklemek için Kısa Çalışma Ödeneği’miz, yakın zamanda planladığımız” dedi.

Kredide % 14 indirim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı’nı desteklediklerini belirterek, “İşletmelerimizin kullanacakları TL cinsinden kredilerine, yüzde 14’e kadar finansman desteği sağlıyoruz. İhracat yapacak olan KOBİ’lere 200 bin dolara kadar 180 gün vadeli Libor oranında yeni bir destek veriyoruz. Yaklaşık 3 milyar liralık finansmana erişim imkanı sağlıyoruz” dedi.