Cadde ‘Cehalete mahkûmuz’

‘Cehalete mahkûmuz’

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Halit Ergenç, Serenay Sarıkaya, Gökçe Bahadır ve Mert Fırat, ‘Sosyal Fayda Zirvesi’nde, konuşmacı olarak  yer aldı. Ergenç, “Cehalete mahkûmuz. Dünyanın sonuna doğru hızla yaklaşıyoruz” dedi.

‘Cehalete mahkûmuz’

Bir süredir ekrandan uzak kalan Halit Ergenç, dünyayı kurtarabilecek son nesil olduğumuzu söyledi. Oyuncu, “Hayvanlara, insanlara ve en önemlisi kendimize kötü davranıyoruz. İnanılmaz bir tüketim çılgınlığı içindeyiz. Evrenin tüm bilgisine sahipken, bir yandan da cehalete mahkûmuz. Sona doğru büyük bir hızla yaklaşıyoruz”
diyerek, dert yandı.

Haberin Devamı

Doğa aşığı olduğunu söyleyen Serenay Sarıkaya ise, “Doğada olduğum zaman kendimi daha yaratıcı ve verimli hissediyorum. İhtiyacımız olan her şeyi oradan alıyoruz ama geri vermeyi bilmiyoruz. Biz onu üzmez, incitmez ve katletmezsek, doğanın da bize kat kat fazlasını vereceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.

‘Cehalete mahkûmuz’

Projeyi geliştirecekler

Mert Fırat, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu İyi Niyet Elçisi projesi için, “İhtiyaç Haritası ilk kez 2015’teki ‘Sosyal Fayda Zirvesi’nde duyurulmuştu. Londra, Cenevre ve Zürih’i ziyaret ettik. Globalde de yapmak istediklerimizi anlattık” sözleriyle projeyi geliştireceklerini vurguladı.

‘Cehalete mahkûmuz’

‘Geleceğin yetişkinleri...’

SosyalBen Vakfı Gönüllü Elçisi Gökçe Bahadır ise, “Yola, ‘Benim gücüm, hayal gücüm’ mottosuyla çıktık. Büyüdükçe hayal kurmayı unutuyoruz. Derneğin yapmak istedikleriyle, benim yapmak istediklerim birbiriyle çok örtüşüyordu. Günümüzün minikleri, geleceğin başarılı yetişkinleri” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Cehalete mahkûmuz’