İstanbul ÇEKMEKÖY’DEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI

ÇEKMEKÖY’DEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI

04.02.2016 - 13:01 | Son Güncellenme:

.

ÇEKMEKÖY’DEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM KAMPANYASI

Çekmeköy Belediyesi ve Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.
Çekmeköy Belediyesi ve Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığı, Bayırbucak Türkmenleri için “Haydi Çekmeköy Bu Sese Kulak Ver” sloganı ile yardım kampanyası başlattı. Suriye’deki iç savaşta var olma mücadelesi veren Bayırbucak Türkmenlerine yapılacak yardımlar, 29 Şubat tarihine kadar devam edecek. Yardım kampanyasında; kıyafet, ayakkabı, gıda ve bebek bezi gibi öncelikli ihtiyaçların karşılanması hedefleniyor.
Kullanılmış eşyaların kabul edilmediği kampanyada gıda yardımlarının da uzun süreli saklama koşullarına uygun malzemeler olması gerekiyor.
Yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Suriye’de yüzyıllardır var oldukları topraklardan küresel oyunlarla silinmeye çalışılan büyük bir var olma mücadelesi veren ecdat yadigarı Bayırbucak Türkmenleri için Türk Kızılayı Çekmeköy Şube Başkanlığı ile birlikte bir yardım kampanyası başlattık. Dünyada mazlumun sesi olan, ezelden ebede yeryüzünde barış, huzur ve güvenin adresi olan Türkiye, bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde misyonuna uygun olarak üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bizler de bu yolda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugüne kadar yapılan tüm hayır işlerinde Çekmeköylü hemşehrilerimizden destek aldık. İnanıyorum ki Çekmeköylü hemşehrilerimiz bu konuda da duyarsız kalmayacak üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getirecektir” dedi.
Yardım malzemeleri adresten alınacağı gibi Kirazlıdere Mahallesi Kışla Caddesi No 46 adresine ve Merkez Mahallesi Piri Reis Caddesi No 5 adresine de bırakılabilecek.