Yüz güzelliği denildiğinde ilk önce gözler, dudaklar ve yanaklar akla gelir. Çene genellikle geri planda kalır ve önemsenmez. Ancak çene bölgesinin formu ve yüz şekli ile olan uyumunun yüzün total güzelliğine büyük katkı sağladığı unutulmamalıdır.

Maalesef, genetik nedenler ve yaşlanma süreci çene ucunun ve çene hattının ideal formundan uzaklaşmasına ve yüzün estetik orantılarının bozulmasına yol açar. Böylece yüz eski güzelliğini kaybeder ve yorgun görünmeye başlar.

Önceki yıllarda çene ile ilgili bu tarz sorunların düzeltilmesi için cerrahi tedavi, ameliyathane, narkoz tek çözüm olarak karşımıza çıkmaktaydı. Ancak teknolojinin gelişmesi ve dolgu ürünlerinin kalitesinin artması, çene bölgesinden kaynaklanan pek çok sorunun ameliyatsız olarak düzeltilmesine olanak tanımaya başlamıştır.

Haberin Devamı

Çene dolgusu ile düzeltilebilecek estetik sorunlar

Çene ucunun geride olması

Çene ucunda asimetri

Çene ucunun normalden daha sivri veya geniş olması

Çene ucunda derin gamze bulunması

Çene hattının belirginliğini kaybetmesi ve çene hattında sarkma

Çene ucunun geride olması önemli bir sorundur. Kişinin yüzü önden çok güzel görünmesine rağmen profilden güzel görünmez. Bu durumda sorun çenenin pozisyonundan kaynaklanıyor olabilir. Çene ucu geride olan kişilerde çene dolgusu yaparak yüzün profilden daha güzel görünmesi sağlanabilir.

Çene ucunda asimetri bulunması sık rastlanan bir problemdir. Çene ucuna yapılan dolgu enjeksiyonu ile kadınlarda oval bir çene görüntüsü oluşturularak yüze daha kadınsı bir ifade kazandırılır. Erkeklerde ise çene dolgusu ile geniş ve köşeli bir çene formu oluşturulur. Böylece yüz daha maskulen ve güçlü bir görünüme kavuşturulur.

Çene ucunda derin gamze bulunması pek çok kişiyi rahatsız eden bir görüntüye neden olur. Çene ucundaki derin gamze çeneye erkeksi bir görüntü verir. Bu durum kadınlar için büyük bir sorundur. Çene dolgusu ile bu sorun tamamen düzeltilebilir.

Çene hattının belirginliğini kaybetmesi ve sarkma, çene dolgusu ile kolaylıkla düzeltilerek çene hattının belirginleştirilmesini sağlar.

Haberin Devamı

Çene dolgusu nasıl yapılır?

İlk olarak çenedeki sorunun objektif olarak değerlendirilmesi için önden ve profilden fotoğrafların çekilmesi gerekir.

Bu fotoğraflar değerlendirildikten sonra en güzel çene görüntüsünün oluşturulması için dolgu enjeksiyonu yapılacak alanlar tespit edilir.

Ağrı hissinin azaltılması için anestezik krem sürülür veya iğne ile lokal anestezi yapılır.

Daha sonra kanül adı verilen ucu sivri olmayan iğneler yardımıyla çenenin uygun olan bölgelerine dolgu enjeksiyonu yapılır.

Böylece geride olan çene ucu ileriye taşınır. Sivri çene ucu daha oval hale getirilir. Çene hattının belirginleştirilmesi sağlanır.

Dolgu enjeksiyonu 15 dakika içinde tamamlanır. Genel olarak çene dolgusu 1.5-2 yıl süreyle kalıcıdır.

Uzm.Dr.Bülent Bağcı

Dermatoloji Uzmanı

www.bulentbagci.com

İnstagram: dr.bulent.bagci