Ekonomi Cepte Çinli istilası!

Cepte Çinli istilası!

19.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Çinli cep telefonu markaları Huawei, Oppo, Xiaomi ve Honor, Türkiye pazarında adlarından söz ettiriyor. Huawei sektörde ikinciliğe otururken, geçen yıl pazara giren markalar da giderek paylarını artırıyor

Cepte Çinli istilası

Cepte Çinli istilası
Türkiye’de cep telefonu pazarı son dönemde vergiler ve yeni çıkarılan kanunlarla adından söz ettiriyor. Döviz kurlarındaki çıkışla fiyatlarındaki artış da herkesin malumu. Önceden her yıl ortalama 12 milyon adedin satıldığı ülkemizde bu yıl bunun 1 milyon düşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Üst segment modellerin daha pahalı hale gelmesi ise kullanım sürelerini artırdı. Giriş ve orta segment ürünlere de ilgi arttı. Pazarın bu durumundan yararlananlar da var. Eskilerin deyimiyle her kriz fırsatı da barındırıyor. Çinli markaların pazarda öne çıktığını görüyoruz. Huawei’nin başarısı herkesin malumu. Bir anda Apple’ı geçerek Samsung’un ardından ikinciliğe oturdu. Türkiye’ye geçen yıl giren diğer Çinli devler Xiaomi, Oppo ve Honor da giderek adlarından söz ettiriyor. Pazar paylarını artırıyorlar. İddialı modellerini birer birer lanse ediyorlar. Deneyim mağazaları da açan markaların amiral gemisi modellerine göz attık.

Ön kamerası açılıp kapanıyor

Oppo yeni Reno serisini Türkiye’de satışa sundu. Reno ve Reno 10x Zoom modellerinin bulunduğu seri, açılıp kapanabilen ön kamerasıyla ilgi odağı oldu. Reno modeli 6.4 inç’lik Amoled ekrana sahip. 40 MP+5 MP’lik çift pop up kamerası ve 16 MP’lik Led flaşlı ön kamerası var. Selfie çekerken bu kamera üst taraftan çıkıyor ve çektikten sonra yerine geri gidiyor. Bunun 200 bin kez başarıyla kullanılabildiği açıklandı. Bu da günlük kullanıma bağlı olarak 5 yıllık ömür sunuyor. Ayrıca düşmeye karşı koruma mekanizması sayesinde kamera otomatik olarak geri çekiliyor. 6 GB’lik Ram ve 256 GB’lik harici belleği bulunuyor. 2.2 Ghz Qualcomm Snapdragon 710 işlemcisi var. 3765 mAh’lık batarya ve 20 Watt’luk hızlı şarj özelliğine sahip. Oppo Reno’nun okyanus yeşili, karbon siyahı olmak üzere iki yeni rengi var. Fiyatı ise KDV dahil 4.999 TL.

Haberin Devamı

Cepte Çinli istilası
Yapay zekaya sahip üçlü kamera

Xiaomi’nin Mi 9 modeli, yapay zekaya sahip kamerayla geldi. 48, 16 ve 12 MP’lik kamera çözünürlüğü var. 6.39 inç’lik ekrana ve kavisli arka kapak tasarımına sahip. Ekranın altında yüzde 25 daha hızlı açılması için ekran içi parmak izi sensörü bulunuyor. Kablolu ve kablosuz şarj etme özellikli 3.300 mAh’lık bataryası var. 27 Watt hızlı ve 20 Watt kablosuz hızlı şarj özelliğine sahip. 6 GB+64 GB, 6 GB+128 GB’lik versiyonları var. Android 9 işletim sistemi ve 8 çekirdekli Octa Core işlemcisi var. Fiyatı 4.999 TL.

Haberin Devamı

İki günlük pil ömrü sunuyor

Honor ise bir yıldır Türkiye pazarında. Giriş ve orta segmentte pek çok yeni model getirdi. İlk üst segment modelini bu ay sonunda piyasaya sunacak. Şu anda en çok tanıtımını yaptığı modeli ise Honor 8C. Giriş seviyesinde bir model. 6.26 inç’lik ekranı var. 3 GB Ram, 32 GB depolama özelliği, 8 çekirdekli Snapdragon 632 işlemcisi bulunuyor. 13 MP ve 2 MP dual ana kamera, 8 MP’lik ise ön kamerası var. Yapay zekalı çift kameraya sahip. Android 8.0 işletim sistemi, 4.00 mAh’lık pil diğer teknik özellikleri arasında. Bu gücüyle iki gün şarja ihtiyaç bırakmıyor. 12.5 saate kadar video oynatma, 11.1 saate kadar oyun oynama, 50 saat kadar müzik çalma ve 50 saat kadar bekleme süresi sunuyor. Fiyatı ise 1.799 TL.

Cepte Çinli istilası

Cepte Çinli istilası

Huawei’nin amiral gemisi

Diğer bir Çinli dev Huawei’nin amiral gemisi ise P30 serisi. P30 ve P30 Pro’dan sonra bu kez P30 Lite da gelecek. P30 Pro, 6 GB Ram-128 GB depolama kapasitesi ve 8 GB Ram-256 GB depolama kapasitesi olmak üzere iki versiyon olarak tüketiciyle buluşuyor. 6.47 inç ekranı olan model, 40 MP ana kamera, 20 MP ultra geniş açılı kamera, 8 MP telefoto kamera, Huawei uçuş süresi (TOF) kamerası ve yeni bir Leica dörtlü kamera sistemi ile donatıldı. Yeni bir selfie deneyimi için ise 32 MP ön kamera bulunuyor. 3X kamera zoom’u var. 4.200 mAh’lık pil ve Huawei Kirin 980 işlemciyle donatıldı. Android 9.0 işletim sistemiyle çalışıyor. Klasik siyah, gündoğumu, kristal ve aurora olmak üzere renkleri var. P30 Pro’nun 6 GB ve 1258 GB’lik versiyonunun fiyatı 6.999 TL.

Haberin Devamı

Cepte Çinli istilası