Ekonomi Cepten kısa mesajda rekor düşüş var

Cepten kısa mesajda rekor düşüş var

24.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, son 5 yılda kısa mesaj (SMS) kullanımının adet bazında yüzde 64 azaldığını söyledi.

Cepten kısa mesajda rekor düşüş var

Terzioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesajlaşma uygulamalarının son 5 yılda popüler olmaya başladığını anımsatarak, “5 yıl öncesine göre SMS kullanımı adet bazında yüzde 64 azaldı. Kişi başı SMS kullanımı da yüzde 63 düştü” dedi. Bu düşüşte mobil uygulamaların sundukları zengin özelliklerin etkili olduğunu belirten Terzioğlu, bu noktada kendi uygulamaları BiP’i her geçen gün daha farklı özelliklerle donattıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Rakiplerden önde

Terzioğlu, BiP’in dünyadaki birçok rakibinden çok önce çoklu görüntülü görüşme, para transferi gibi özelliklerle donatıldığını belirterek, “BiP bugün rakipleri tarafından taklit edilmeye devam ediyor. Yaklaşık 34 milyon indirme rakamına ulaşmış olan BiP’e, 2018’de yine çok konuşulan bir özellik daha ekledik. Artık BiP’e 2. numara ve sabit hatlar da tanımlanabiliyor. Ayrıca, şirketler için de toplu mesajlaşmada kullandıkları SMS’e alternatif teknolojiler geliştiriyoruz. Dünyanın ilk dijital operatörü olarak, şirketlerin farklılaşan ihtiyaçlarından yola çıkarak, akıllı telefonlarla birlikte etkisini ve verimliliğini kaybeden SMS yerine Dijital Mesaj Servisleri (DMS) çözümlerini hayata geçirdik” diye konuştu.

Haberin Devamı

İnteraktif çözüm

Kurumlara daha hızlı ve etkili iletişim imkanı sunan DMS çözümleri bünyesinde, BiP, ZİM, Anında Cevap, Profilli Mesaj gibi ürünlerin yer aldığını aktaran Terzioğlu, “Bu sayede mesajlar görsel bakımından zenginleşirken, canlı ve interaktif bir görünüme dönüşüyor. Böylece kurumlar iş ortakları ve müşterilerine hitap edecek bilgilendirme yapabildiği gibi, etkili ve verimli sonuçlar elde edebiliyor. Şirketlerin dijital ihtiyaçlarından yola çıkarak tasarlanan bu çözümler, maliyetten de tasarruf sağlıyor” bilgisini verdi.

Canlı 5G testi yaptı

Turkcell 5G çalışmaları kapsamında canlı 5G testi yaptığını da duyurdu. Ericsson işbirliğiyle Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarla uyumlu canlı 5G bağlantısı testi İstanbul’da başarıyla gerçekleştirildi. Turkcell 5G’ye hazır olarak kurulan 4.5G şebekesi sayesinde, 3GPP standartlarına uygun 5G veri aramasını dünya çapında başaran ilk operatörlerden biri oldu.

Turkcell Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, “Ericsson ile sürdürdüğümüz iş birliği kapsamında yaptığımız bu testler de 5G için yaptığımız hazırlıkların çok önemli bir parçası” dedi.