İzmir Çeşme'de Bisiklet Şöleni

Çeşme'de Bisiklet Şöleni

06.11.2017 - 10:39 | Son Güncellenme:

.

Çeşmede Bisiklet Şöleni

İzmir’in Çeşme ilçesinde düzenlenen bisiklet yarışlarında, bin 280 bisikletçi pedal çevirirken, tüm kayıt gelirleri daha önce olduğu gibi Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmayı hedefleyen Veloturk bisiklet bağış fonuna aktarıldı.
Çeşme ilçesinde, bisikletçilerin mücadelesi nefes kesti. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç tarafından verilen start ile Çeşme Kalesi önünden yarışma başladı. Alaçatı gibi turistik çekim merkezlerinden geçen yarışma parkuru boyunca bisikletçiler kıyasıya mücadele verdi. Ege’nin İncisi Çeşme’de, amatör yol bisikleti tutkunları ikinci kez yarışırken, müsabakalara bin 280 bisikletçi katıldı.
100 kilometrelik zorlu uzun parkur mücadelesinde 584 bisikletli, 47 kilometrelik parkur ise 696 sporcu yarıştı. Bin 130 erkek ve 131 kadın katılımcı arasında 20 görme engelli paralimpik sporcu yer aldı. 100 kilometrelik mücadelesinde genel klasmanda ilk üç sporcu Gökhan Uzuntaş, Turgay Germen, Rahmican Balcı olurken, 47 kilometrelik kısa parkur yarışmasında ise kürsüde Tayyip Yıldırım, Aris Stavrianos, Barış Punar yer aldı. Kadınlarda 100 kilometrelik yarışmasını kazananlar Vasilliki Voutzali, Esin Yılmaz, İpek Onaran olurken, 47 kilometrelik parkuru ise Azize Bekar, Özge Seçkin, Bilge Ece Sayan kürsüde kazandı. Paralimpik kategoride ise Abdulvahap Aydın, Abdulkadir Özoğul ve Abdulkerim Temiz ilk üç sırada yer aldı.
Yarışmadan bir gün önce çocuklara yönelik güvenli bisiklet sürüş eğitimlerinin yanı sıra, bisiklet teknolojileri ve sağlık konularında söyleşiler ve bisiklet fuar alanında güncel bisiklet teknolojileri bisiklet severler ile buluştu. Öte yandan, bisiklet yarışlarının tüm kayıt gelirleri daha önce olduğu gibi Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet ulaştırmayı hedefleyen Veloturk bisiklet bağış fonuna aktarıldı.