Püf Noktası Ceviz lekesi nasıl çıkar?

Ceviz lekesi nasıl çıkar?

28.09.2018 - 13:42 | Son Güncellenme:

Ceviz lekesi nasıl çıkar, sorusunun cevabını sizin için araştırdık. Sonbaharın gelmesiyle taze ceviz dönemi başladı. Cevizin lezzetine karşı koyamayanlar, cevizden bulaşan kara lekelere çare ararlar. Elinize, giysilerinize ve halınıza bulaşan ceviz karasını nasıl çıkarmanız gerektiğini adım adım anlattık. Ceviz karasını ne çıkarır ya da ceviz lekesi nasıl çıkar? İşte cevabı...

Ceviz lekesi nasıl çıkar

Elinize, giysilerinize ve halınıza bulaşan ceviz karasını ne çıkarır sorusunu sizin için yanıtladık. Ceviz lekesinden kaçınmak zor olsa da küçük önlemler alarak, leke bulaşmasının önüne geçebilirsiniz. Olgunlaşmış yaş cevizi toplarken kırma ve ezme işlemi yapılır. Bu nedenle dış kabuğun kırılmasıyla sıçrayan sular; ellerde, giysilerde ve eşyalarda lekeler bırakabilir. Burada en önemli nokta; taze ceviz yerken leke oluştuğu anda hemen yıkanması gerekliliğidir. Ceviz lekesi kurudukça temizlenmesi güçbir hale gelmektedir. Peki elinize, giysilerinize ve halınıza bulaşan ceviz karasını ne çıkarır ya da ceviz lekesi çıkar? İşte cevabı...

Haberin Devamı

Elinize bulaşan ceviz lekesi nasıl çıkar?

-Bu durumda ilk yapacağınız şey sirke kullanmaktadır. Öncelikle iki bardak suyun içine iki kaşık sirke dökün ve karıştırın. Ardından elinizi bu karışımın içine daldırın ve bir süre bekletin. Sirkeli su, lekelerin çözülmesini sağlayacaktır. Son olarak ellerinizi bol sabunlu ılık su ile yıkayın. Bu işlemi, pamuğa sirke dökerek ve silerek de yapabilirsiniz.

-Eğer elinizdeki ceviz karası kurumuş ve cildinizdeki derilere ulaşmışsa sirkeli su işe yaramayabilir. Böyle bir durumda kil ve çamurdan yardım alabilirsiniz.

-Bir başka yöntem ise limon sürmektir. Önce ellerinizi ılık su altında sabun ile yıkayın. Daha sonra lekelerinize direk limon suyunu sürün ve silin. Limonun içindeki asitler, ceviz lekelerini açmaya yardımcı olacaktır. Lekeler kaybolana kadar bu işlemi yapın ve en son zeytinyağıyla ellerinizi hafif masaj yapar gibi ovalayın. Son olarak tekrar ellerinizi sabunla ılık suyun altında yıkayın.

Haberin Devamı

Ceviz lekesi nasıl çıkar

Giysilerinize bulaşan ceviz lekesi nasıl çıkar?

-Bu durum ele bulaşan ceviz karasından daha zorlayıcıdır. Fakat uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemleri sizinle paylaşacağız. Öncelikle ceviz karası bulaşmış giysinizi soğuk suda durulayınız. Durulamadan sonra lekeli bölgeye 3 çay kaşığı kadar bulaşık deterjanı sürünüz ve hemen ardından dört damla kadar sirke ekleyiniz. Her iki malzemeyi eşit şekilde yedirerek lekeyi ovunuz. Temizlendiğinden emin olduktan sonra üzerine kağıt havlu koyarak 5 veya 10 dakika bekleyiniz. Son olarak akan bir suyun altında giysinizi durulayınız.

-Giysilerden ceviz lekesini çıkarmanın diğer yolu ise; oksijenli sudur. Fakat bu işlemi yapmadan önce giysinizin zarar görüp görmeyeceğini önceden test ederek öğrenmeniz gerekir.

-Son yöntem ise; lekeli bölgenin üzerine 1 çay kaşığı ağartıcı ve 1 yemek kaşığı suyu sürünüz. Yünlü, ipek ve sentetik kumaşlarınıza klor bazlı ağartıcı kullanmayınız. Ağartıcıyı uyguladıktan sonra sirkeli suya batırılmış bir bez ile lekeli bölgeyi silin ve bol su ile iyice durulayın.

Halılardaki ceviz lekesi nasıl çıkar?

Haberin Devamı

-Halınıza bulaşmış ceviz lekesini çıkarmak için giysilerinizdeki etkili yöntemleri kullanabilirsiniz. Fakat içlerinden en etkilisi beyaz sirkeli karışım olacaktır. Eğer leke çok kurumuş ve derinlere işlemişse ispirtoyu su ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. Son olarak, yapacağınız en doğru davranış lekenin bulaştığı ilk anda müdahale etmeniz olacaktır.

Yazarlar