Ekonomi Cezayir’de 6 bin konut yapıyor

Cezayir’de 6 bin konut yapıyor

24.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Torkam İnşaat, yurt içinde TOKİ ve Emlak Konut ile gelir paylaşımı modeline dayalı projeler gerçekleştirirken, yurt dışında ise Cezayir, Bulgaristan ve Türkmenistan’da yaptıkları konut projelerinin benzerlerini farklı ülkelere de taşımayı amaçlıyor.

Cezayir’de 6 bin konut yapıyor

Güney Amerika’dan Ortadoğu ve Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada sayısız ülkede inşaat sektörü için çok büyük fırsatlar bulunduğuna dikkat çeken Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “Bu bölgelerde çok ciddi bir konut açığı var. Türkiye, inşaat üretiminde Çin’le birlikte dünyada lider konumda bulunuyor. Kaliteye verdiğimiz önem, pratik çalışma modeli ile birleşince, ülkemizin bu alandaki farkı da ortaya çıkıyor. Türk inşaat şirketlerine dünyaya açılma çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dereli, bugüne dek 10 binden fazla konut ve rezidansın yanı sıra AVM, çarşı ve otel inşa eden şirketlerinin 2023 yılı için 15 milyar lira iş hacmi hedefleri bulunduğunu söyledi. Dereli, “Türkiye’de Konya’nın merkezindeki Temaşehir Konya ve çok yakında detaylarını açıklayacağımız Torkam E5 projelerimiz var. Cezayir’de Konut Bakanlığı için toplam tutarı 250 milyon dolar olan 6 bin konut inşa ediyoruz. Cezayir özelindeki hedefimiz, alınan işlerin toplam miktarını 5 yıl içinde 1 milyar dolara çıkarmak” dedi.