Chialı ahududu reçeli tarifi

Chia tohumları ve ahududuyla müthiş bir reçel yapmaya ne dersiniz. İster atıştırmalık ister kahvaltıda tüketebileceğiniz bu lezzetli reçelin yapımı oldukça kolay. İşte ev yapımı chialı ahududu reçeli

03.01.2018 Çarşamba Güncelleme : 03.01.2018-17:43 Çarşamba

Bazı reçelleri yapmak oldukça karmaşık ve zordur ancak bu reçel basit ve kolay. Kahvaltılarda ekmeğiniz ya da çöreklerinizi tatlandıracak bu reçel için ihtiyacınız olan sadece 5 malzeme. Ev yapımı chialı ahududu reçeli ile sevdiklerinizi etkilemeye ne dersiniz? 

Malzemeler

•    2 su bardağı ahududu
•    1 yemek kaşığı limon suyu
•    1 limon kabuğu
•    2 yemek kaşığı bal
•    1 yemek kaşığı chia tohumları

Yapılışı

•    Ahududu,  bal ve limon suyunu orta ateşe koyun.
•    Karışımı karıştırın ve ahududuyu parçalamak için ahşap bir kaşık kullanın.


•    Karışımın kaynayıp kabarmasını bekleyin. 
•    Kabaran reçeli ateşten alın ve chia tohumlarını ekleyin.
•    Soğuyan reçelleri kavanoza boşaltıp buzdolabında saklayın.