Ahududu reçeli tarifi
Chia tohumları ve ahududuyla müthiş bir reçel yapmaya ne dersiniz. İster atıştırmalık ister kahvaltıda tüketebileceğiniz bu lezzetli reçelin yapımı oldukça kolay. İşte ev yapımı chialı ahududu reçeli…
Malzemeler
• 2 su bardağı ahududu
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 limon kabuğu
• 2 yemek kaşığı bal
• 1 yemek kaşığı chia tohumları
Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?
• Ahududu, bal ve limon suyunu orta ateşe koyun.
• Karışımı karıştırın ve ahududuyu parçalamak için ahşap bir kaşık kullanın.
• Karışımın kaynayıp kabarmasını bekleyin.
• Kabaran reçeli ateşten alın ve chia tohumlarını ekleyin.
• Soğuyan reçelleri kavanoza boşaltıp buzdolabında saklayın.