Geri Dön

Ahududu reçeli tarifi

Chia tohumları ve ahududuyla müthiş bir reçel yapmaya ne dersiniz. İster atıştırmalık ister kahvaltıda tüketebileceğiniz bu lezzetli reçelin yapımı oldukça kolay. İşte ev yapımı chialı ahududu reçeli

Ahududu reçeli tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

• 2 su bardağı ahududu
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 limon kabuğu
• 2 yemek kaşığı bal
• 1 yemek kaşığı chia tohumları

Ahududu Reçeli Nasıl Yapılır?

• Ahududu, bal ve limon suyunu orta ateşe koyun.
• Karışımı karıştırın ve ahududuyu parçalamak için ahşap bir kaşık kullanın.
• Karışımın kaynayıp kabarmasını bekleyin.
• Kabaran reçeli ateşten alın ve chia tohumlarını ekleyin.
• Soğuyan reçelleri kavanoza boşaltıp buzdolabında saklayın.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber