Siyaset CHP belediyelerinde sözleşmeler herkesi memnun ediyor

CHP belediyelerinde sözleşmeler herkesi memnun ediyor

21.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP yönetiindeki belediyelerde, sendikalarla zaman zaman uyuşmazlık yaşansa da bunların nihayetinde giderildiğini ve toplu sözleşmelerin herkesi memnun edecek biçimde imzalandığını bildirdi.

CHP belediyelerinde sözleşmeler herkesi memnun ediyor

Torun yaptığı yazılı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’li belediyelerin işçilerin haklarını vermediğine yönelik iddiasını yanıtladı. Bu iddiaların merkezinde, son dönemde İzmir Büyükşehir ile Şişli Belediyesi’nde toplu sözleşme görüşmeleri aşamasında gündeme gelen grev konusunun yer aldığını belirten Torun, CHP yönetimindeki belediyelerde kaynak kullanımındaki temel ilkenin, hizmeti sağlayan işçilere verilen ücret ve diğer haklar ile vatandaşa verilen hizmet için ayrılan kaynaklar arasında adil bir dengenin kurulması olduğunu aktardı. Torun, şöyle devam etti:
“Ancak şu bilinmelidir ki; CHP’nin yönetiminde olduğu belediyelerde, sendikalarla zaman zaman uyuşmazlıklar yaşansa da, İzmir örneğinde olduğu gibi, bu anlaşmazlıklar nihayetinde giderilmekte ve toplu sözleşmeler herkesi memnun edecek biçimde imzalanmaktadır. Bu nedenle ‘İzmir’de işçilerin haklarını verin’ diyen Sayın Cumhurbaşkanı müsterih olmalıdır. İşçi haklarına bu derece duyarlı davranan Sayın Cumhurbaşkanı’na bu vesileyle yakın zamanda işverenlere yönelik bir toplantıda söylemiş olduğu ‘Şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifadeyle anında müdahale ediyoruz, diyoruz ki burada greve müsaade etmiyoruz’ sözünü ve OHAL sürecinde ertelenen çok sayıda grevi hatırlatmak isteriz.”