Siyaset CHP’de ‘sürpriz aday’ beklentisi

CHP’de ‘sürpriz aday’ beklentisi

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 5’li ittifak önerisine sıcak bakıldığı öğrenilirken, Cumhurbaşkanlığı için ortak aday ihtimali zayıfladı. Milletvekilleriyle toplantı yapan Kılıçdaroğlu’nun ‘partili aday’ vurgusu yapmaması sürpriz bir isim yorumlarına yol açtı.

CHP’de ‘sürpriz  aday’ beklentisi

24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala, muhalefet cephesinde alınacak kararlar merakla bekleniyor. Bu çerçevede, özellikle CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasında yoğun bir temas trafiği yaşanıyor. Alınan bilgilere göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasında önceki gün gerçekleşen görüşmede Cumhur İttifakı karşısındaki 7 partinin oy pusulasında ittifak halinde yer almasını amaçlayan “sıfır baraj ittifakı” üzerinde, İYİ Parti’nin HDP çekincesi nedeniyle uzlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine CHP, “CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi”nin bir araya geleceği 5’li bir ittifak önerisini gündeme getirdi. Bu öneriyi değerlendireceklerini söyleyen Akşener’den dün de net bir yanıt gelmedi. Akşener’in, önceliğinin Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak kurmak olduğu ancak 5’li ittifak modeline de olumlu baktığı belirtildi.

Haberin Devamı

5’li ittifaka “tamam” diyen Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, dün Akşener’i ziyaret ederek “uzlaşma” aradı. İYİ Parti Genel Merkezi’nde 17 dakika süren görüşmenin ardından Karamollaoğlu, “Kısa görüşmelerin açıklaması olmaz. Hepsi zaman içerisinde ortaya çıkacak” dedi.

Baş başa 20 dakika

Karamollaoğlu, Akşener ile görüşmesinin ardından Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Karamollaoğlu’nun baş başa görüştüğü Kılıçdaroğlu’na Akşener ile görüşmesinin ardından ortaya çıkan durumu anlattığı belirtildi. 20 dakika süren görüşmenin ardından Karamollaoğlu, basın mensuplarının “cumhurbaşkanlığı için herhangi bir adayın belirlenip belirlenmediği” sorusuna, “Bunların hepsi birkaç gün içerisinde netleşecek, size o zaman aktarılacak” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu şaşırtacak

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı’nda ortak aday gösterme ihtimali neredeyse ortadan kalkarken, Kılıçdaroğlu partisinin adayını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekilleriyle toplantısında adayın “partili” olacağı vurgusu yapmayan Kılıçdaroğlu’nun parti dışından sürpriz bir ismi de aday olarak gösterebileceği yorumları yapılıyor. Kulislerde, CHP’nin adayı olabilecek isimler arasında parti içinden İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in isimleri öne çıkarken, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın ismi de adaylar arasında dillendiriliyor. Öte yandan, kulislerde, eski Başbakan Yardımcılarından Abdullatif Şener’in ismi de adaylık ihtimali olanlar arasında konuşuluyor.