Siyaset CHP'den skandal mesaj

CHP'den skandal mesaj

25.11.2016 - 23:17 | Son Güncellenme:

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü,  Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan  Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil için yarın Eskişehir'de düzenlenecek cenaze  töreni öncesinde CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar tarafından gönderilen ve  içinde "Katil PKK iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu  mesaja ilişkin, "Suç işlemeye kin ve düşmanlığa sevk eden bu kişi hakkında derhal  suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

CHPden skandal mesaj

Ünlü, CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar'ın gönderdiği kısa mesaj ile şehidin cenazesinde partilileri eylem yapmaya davet etmesinden dolayı üzüntü duyduklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Vatan müdafaasında şehitlik mertebesine eren Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenaze törenin yarın Eskişehir'de yapılacağını anımsatan Ünlü, şöyle konuştu:

"Büyük bir üzüntü içindeyiz. Şehidimizin arkasında duacı olmak yerine slogan atmayı teklif eden çirkin siyasetlerine şehidimizi alet eden nasıl bir anlayıştır anlamakta zorluk çekiyoruz. Suç işlemeye kin ve düşmanlığa sevk eden bu kişi hakkında derhal suç duyurusunda bulunacağız. İçinde bulunduğumuz zaman birlik olma, dik durma zamanıdır."

AK PARTİLİ KARACAN'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan olaydan sanra CHP tarafından atılan mesaja ilişkin, "Halkımız provokasyonlara gelmesin. Sağduyulu davranmaya ihtiyacımız var." dedi. Karacan mesaj bilgisinin kendilerine ulaşması üzerine üzüntü duyduklarını ve hayrete düştüklerini söyledi.

Haberin Devamı

Birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini vurgulayan Karacan, şöyle konuştu:

"Böyle bir dönemde ayrıştırıcı bir mesaj atılması üzüntü verici. Memleketimiz zor günlerden geçiyor. Eskişehir halkı böylesi bir mesaja itibar etmeyecektir. Son iki günde iki Eskişehirli şehit verdik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Yarın da birlik ve beraberlik içinde şehit Piyade Uzman Çavuşumuz Mehmet Arıyeşil'e son görevimizi yapacağız. Şehitlerimiz üzerinden kimse rant elde etmeye kalkmasın. Halkımız provokasyonlara gelmesin. Sağduyulu davranmaya ihtiyacımız var."

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl ise, "Bizim bu tarz bir siyaset anlayışımız söz konusu olamaz. Biz her zaman tabanımıza sağduyu çağrısı yapan bir partiyiz" diye partilerini savundu. Bingöl, partisinin Eskişehir İl Başkanı tarafından atıldığı belirtilen mesajın, sadece partilileri cenazeye davet amaçlı olduğunu ifade etti.

Bingöl, bir günde iki şehit haberi alınan kentte duygusallığın da verdiği bir anda yapılan paylaşımın yanlış yerlere çekilmemesi gerektiğini savunarak CHP'lilerin sadece "terörü lanetlemek" ve şehit Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'e olan son görevlerini yerine getirmek için orada bulunacağını belirtti.

Haberin Devamı

Şehit cenazelerinin siyasete malzeme yapılmaması gerektiğine vurgu yapan Bingöl, CHP olarak herhangi bir provokatif eylemi kabul etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi.

Parti olarak terör nereden ve kimden gelirse gelsin her zaman karşısında olduklarını dile getiren ve sağ duyu çağrısı yapan Tekin Bingöl, "Eskişehir yarın kendine yakışır bir şekilde şehidini sonsuzluğa uğurlayacaktır." dedi.

CHP olarak hiçbir zaman provokasyona müsaade etmeyeceklerini söyleyen Bingöl, "Bizim bu tarz bir siyaset anlayışımız söz konusu olamaz. Biz her zaman tabanımıza sağduyu çağrısı yapan bir partiyiz." ifadesini kullandı.

Tekin Bingöl, Lice'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'e, Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine de başsağlığı diledi.