Siyaset CHP’den Soylu’ya ‘tehdit’ gensorusu

CHP’den Soylu’ya ‘tehdit’ gensorusu

14.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında TBMM’ye gensoru önergesi verdi. Önergede Soylu’nun, Kılıçdaroğlu için kullandığı ‘Sen bittin’ ifadesiyle mafyavari yöntemlere başvurduğu savunuldu

CHP’den Soylu’ya ‘tehdit’  gensorusu

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “sen bittin!” ifadesi nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında gensoru önergesi verdi. Soylu’nun mafyavari yöntemlere başvurduğu savunulan önergede, siyasette eleştiri ve tartışmanın doğal olduğu belirtilerek, “Doğal olmayan, silahlı güçleri emri altında bulunduran bir kişinin hakaret ve tehdide başvurmasıdır” denildi. Bakan Soylu’nun, bu sözleriyle Kılıçdaroğlu’nu açıkça hedef haline getirdiği kaydedilen önergede, “İçişleri Bakanı’nın sözleri basit bir tehdit değil, kolluk kuvvetlerine talimat amacını taşıyan yasa dışı bir girişimdir” ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

TBMM’ye sunuldu

CHP Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan önergede, Soylu’nun, Ak Parti’nin Trabzon’da bir ilçe kongresinde “Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum, sen bittin” diyerek, Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettiği savunuldu. Soylu’nun konuşmasında, “iftiralar içeren, siyasi ahlaka sığmayan seviyesiz sözlerle sindirmeye çalıştığı, aynı tehditlerine sosyal medya üzerinden de devam ettiği” ileri sürüldü. Siyasetçiler arasında eleştiri ve şiddetli tartışmaların demokrasinin işleyişi açısından son derece doğal olduğuna işaret edilen önergede, şunlar ifade edildi: “Doğal olmayan, silahlı güçleri emri altında bulunduran bir kişinin hakaret ve tehdide başvurmasıdır. Bu bakımdan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığının gerektirdiği sorumluluğu yerine getirmemiş, mafyavari yöntemlere başvurmuştur.”

Haberin Devamı

‘Komplonun itirafı’

Soylu’nun sözlerinin, kin ve nefretin olduğu kadar CHP’ye oynanan komplonun da itirafı niteliği taşıdığının iddia edildiği gerekçede, şunlar kaydedildi: “Bu ifadeleri kullanan sıradan bir kişi değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı’dır. Bu açıdan İçişleri Bakanı’nın sözleri basit bir tehdit değil, kolluk kuvvetlerine talimat amacını taşıyan yasa dışı bir girişimdir. Bu sözlerle Sayın Kılıçdaroğlu açıkça hedef haline getirilmiştir. Siyasetin antidemokratik bir şekilde kolluğun bağlı olduğu bakanlık eliyle dizayn edilmeye çalışılması, demokrasinin tasfiyesi anlamına gelmektedir. Açıklanan nedenlerle, bulunduğu makam itibariyle tarafsızlık, hukuk içinde hareket etme ve İçişleri Bakanlığı’nı yasalara uygun olarak yönetme sorumluluğu konusunda güveni tamamen yitiren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu hakkında anayasanın 98 ve 99’uncu, TBMM İç Tüzüğü’nün 106’ncı maddeleri uyarınca gensoru açılmasını arz ve teklif ederiz.”

Eren’i twitter’dan andı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesinden sonra idam edilen Erdal Eren’i andı. Kılıçdaroğlu, Eren’in idam edilişinin 37. yılı dolayısıyla twitter’dan paylaşımda bulundu. CHP lideri, “37 yıl önce idam edilen Erdal Eren’i rahmet ve hüzünle anıyorum” ifadesini kullandı