Siyaset CHP, Diyanet’in ilk başkanını andı

CHP, Diyanet’in ilk başkanını andı

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Yıldırım Kaya ile beraberindeki parti heyeti, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Atatürk aleyhindeki açıklamalarıyla bilinen yazar Kadir Mısıroğlu’nu ziyaretine tepki amacıyla Diyanet’in ilk başkanı Rifat Börekçi’nin mezarını ziyaret etti.

CHP, Diyanet’in  ilk başkanını andı

Börekçi’nin Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında Kuran-ı Kerim okunduktan sonra başta Atatürk olmak üzere, silah arkadaşları, Börekçi ve Cumhuriyet’in kurulmasında emeği geçenler için dua edildi. Mezara çelenk bırakılmasının ardından konuşan Yıldırım Kaya, Mehmet Rifat Börekçi’nin işgale karşı Ankara Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’ni kuran, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanında duran bir din bilgini olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Ruh hastası’

Mezarlık çıkışında, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısırlıoğlu ziyareti ile ilgili açıklamaları sorulan Kaya, “(Hasta ziyareti) diyor. Hasta deyimine katılıyorum. Hasta, ruh hastası bir kişiyi ziyaret etmek...” dedi.