Siyaset CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Tek kişilik oyuna müsaade etmeyeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Tek kişilik oyuna müsaade etmeyeceğiz

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nce Suriye’nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DAEŞ’e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Tek kişilik oyuna müsaade etmeyeceğiz

Türkiye’nin bir terör tehdidiyle karşı karşı olduğunu, iktidara her zaman, ayrım yapılmaksızın tüm terör örgütleriyle etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söylediklerini aktaran Altay, “Türkiye terörle etkin bir şekilde mücadele ederken, Kürt sorununun çözümüne yönelik adımları da bu mücadeleyle eş zamanlı olarak atabilmelidir” dedi. Altay, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Genel Başkanımızın; askerimizin bir damla kanının akmamasına yönelik temennisinden Recep Tayyip Erdoğan’ın niçin rahatsız olduğunu da anlamış değilim. Afrin meselesi, Tayyip Erdoğan meselesi değildir, Türkiye’nin milli meselesidir. Ulusal güvenliğimizle ilgili bir meseledir. Erdoğan’ın bunu tek kişilik bir oyun gibi, ‘Erdoğan’ın kahramanlığı’ üzerine övgüler dizilecek bir senaryoya çevirmesine müsaade etmeyeceğiz.”

Kurultaya 10 bin davet

CHP’nin 3-4 Şubat’ta gerçekleştireceği 36. Olağan Kurultayı hazırlıkları büyük ölçüde tamamladı. Kurultaya, sanatçılardan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, büyükelçilere kadar 10 binin üzerinde kişi davet edildi.