Siyaset CHP'li 15 vekilin partisine geçmesine ilişkin Akşener'den ilk açıklama

CHP'li 15 vekilin partisine geçmesine ilişkin Akşener'den ilk açıklama

22.04.2018 - 17:29 | Son Güncellenme:

CHP'li vekillerin partisine geçmesine ilişkin açıklama yapan Meral Akşener, "Kılıçdaroğlu'nun adımı her türlü takdirin üzerinde" dedi.

CHPli 15 vekilin partisine geçmesine ilişkin Akşenerden ilk açıklama

CHP'li 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekilini basın toplantısı ile duyurdu. CHP'li heyet saat 16.00'da Akşener'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Akşener yazılı bir açıklama yaptı. Akşener, yazılı açıklamasında, demokrasiyi ahlak, hukuk ve erdemliler rejimi olarak nitelendirdi. İYİ Parti'yi seçimlere sokmama teşebbüsü olduğunu savunan Akşener, "Hukukun ve millet iradesinin önüne konan bu engelin aşılmasında, CHP ve değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu tavır her türlü takdirin üzerindedir. Tarihi bir demokratik tavırdır. Siyaset ve demokrasi tarihimizde övgüyle yerini alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Öte yandan Akşener'i CHP'li bir grup milletvekili ziyaret etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Özkoç, Engin Altay ile İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelerek Akşener ile görüştü.