Siyaset CHP’li Kuşoğlu: Biz samimi milliyetçiyiz

CHP’li Kuşoğlu: Biz samimi milliyetçiyiz

19.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kamu kurum ve kuruluşlarının tüm işlemlerinde milli parayı kullanması gerektiğini belirten Kuşoğlu, CHP’nin döviz hesabının bulunmadığını söyledi ve ‘Biz milli bir partiyiz’ dedi.

CHP’li Kuşoğlu: Biz samimi milliyetçiyiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının tüm işlemlerinde milli para kullanması gerektiğini belirterek, “Ekonomide milli olmanın en önemli ayağı, milli parayı kullanmaktır. Yabancı para kullanmanın, sözleşme yapmanın, tasarruf yapmanın, banka hesabı bulundurmanın vatana ihanet olduğunu düşünüyoruz” dedi. CHP’nin döviz hesabının bulunmadığını kaydeden Kuşoğlu, “Hiçbir zaman gayrimilli bir para ile tasarruf, harcama yapmayı düşünmedik. Çünkü biz milli bir partiyiz. Samimi bir milliyetçi partiyiz biz. Ne demek döviz hesabı?” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Farklı bir CHP’

CHP’nin yeni Merkez Yönetim Kurulu’nda, “partinin kasası” olarak nitelendirilen İdari ve Mali İşler koltuğuna getirilen Kuşoğlu, Milliyet’e açıklamalarda bulundu.

Kuşoğlu, yeni dönemdeki parti politikalarında bir “farklılık” olacağını belirterek, “Son seçimlerden deneyimlediğimiz önemli konular var. Yeni dönemde onları ön plana çıkaracağız. Belli yerlerde daha güçlüyüz. Siyasi Partiler Kanunu değişmişti, ittifaklar devreye girmişti. Onu da göz önünde bulundurarak daha farklı bir tavrımız olacak yerel seçimlerde” dedi.

Yeni yönetim sisteminin halka uygun olmadığını savunan Kuşoğlu, “Bakanlar atanmış pozisyondalar ve siyasi iradeleri yok. Parlamentoya gelip hesap verme durumları yok. Ben mesela bakanların siyasi iradeye sahip olmaları kaydıyla komisyon toplantılarına gelmeleri gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, yürütme erki kanun talep eder, parlamento da onu değerlendirir. Şimdi bu talep sağlıklı bir şekilde gelemeyecek. Meclis’e gelip kanun tekliflerini anlatamayacak bakanlar. Burada yapılan büyük yanlışlık kısa zamanda anlaşılacak” dedi.

Haberin Devamı

Kuşoğlu, ekonomideki gelişmeleri de değerlendirdi. “Çok önemli bir kriz yaşıyoruz” diyen Kuşoğlu, “Aslında koşullara bakarsak ekonomik kriz yaşamamamız lazım. İktidarın anlayışı bunu zorla bir ekonomik krize yönlendirdi. Zamanında müdahale edemediler. Bankalarımız ve reel sektörümüz iflas vaziyetinde. Yakında iflaslar olacak, kriz halka yansıyacak. Neden zamanında müdahale edilemediğini hâlâ anlayamıyorum. Bir kasıt mı var? Çünkü bilmemeleri mümkün değil. Epeyden beri dolar biriktirenler kimler? Birileri döviz stok etti ve büyük paralar kazandı.”

‘Yabancı para vatana ihanettir’

“Ekonomide milli olmanın en önemli ayağı, milli parayı kullanmaktır. Sözleşmelerinizde, banka tasarruflarınızda her yerde. Kendi milli paranızı kullanmanız, yerli ve milli olduğunuzun en önemli göstergesidir. Biz CHP olarak, hesaplarımızı daima TL ile yaptık. Milli paramızla yaptık. Hiçbir zaman gayrimilli bir para ile tasarruf, harcama yapmayı düşünmedik. Çünkü biz milli bir partiyiz. Samimi bir milliyetçi partiyiz. Ne demek döviz hesabı? Özellikle milli olan kamu kurumlarının işlemlerinin hep milli para ile olması lazımdır.”