Siyaset CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

17.10.2017 - 17:25 | Son Güncellenme:

Deniz Baykal'ın Türkiye'yi demokrasiye taşıyan isimlerden birisi  olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ellerinden gelen her şeyi yapan hekimlere  teşekkür etti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmaya, dualarının, Ankara Ünversitesi İbn-i Sina Hastanesinde tedavi gören eski Genel Başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'la olduğunu belirterek başladı.Baykal'ın bu sabah yeni bir ameliyat geçirdiğini, sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Baykal'ın kararlılığın, demokrasiye bağlılığın ismi olduğunu, askeri darbe dönemlerinde bile hapse girerken demokrasiyi savunduğunu aktardı. Deniz Baykal'ın Türkiye'yi demokrasiye taşıyan isimlerden birisi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ellerinden gelen her şeyi yapan hekimlere teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, "Bütün dualarımız Deniz Bey'le birlikte. İnşallah kısa sürede sağlığına kavuşur ve aramıza gelir. Onu özledik." diye konuştu.

Haberin Devamı

Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berbereoğlu'nun geçmişinin başarılarla dolu olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'na, olmayan bir suçtan ceza kesildiğini, "casusluk" iddiasıyla karşı karşıya kaldığını bildirdi. Berberoğlu'nun aldığı 25 yıl hapsi bir üst mahkemenin bozduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, buna rağmen Berberoğlu'nun hala hapiste olduğuna işaret etti. "Bozulmuş kararın tutukluluğu olur mu?" diye soran Kılıçdaroğlu, avukatlarının Berbereoğlu'nun serbest bırakılması için başvuruda bulunduğunu belirtti.Kılıçdaroğlu, bu süreçte hastaneye yatıp, ameliyat geçiren Berberoğlu'na geçmiş olsun diledi.

ECEVİT HEP HALKTAN YANA OLDU

"Bizim tarihimizde böyle insanlar fazladır. Bunlardan birisi de rahmetli Bülent Ecevit'tir. Bülent Ecevit gerek siyasete başladığında, gerek genel başkan olduğunda, gerekse başbakan olduğunda ülkeyi yönettiğinde hep halktan yana, ülkenin çıkarlarından yana politikalar oluşturmuştur. Meşhur söz ona aittir; 'Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzen' diyen rahmetli Bülent Ecevit'tir. Kıbrıs'ta soydaşlarımız katledilirken buna tahammül edemeyen, bütün baskılara rağmen Kıbrıs'ta barışı sağlayan kişidir Bülent Ecevit. Ecevit bundan sonra Türkiye'ye uygulanan ambargo süreci içinde dik ve onurlu durmasını bilen kişidir. Afyon üreticilerine, üreticiye sahip çıkmıştır. Milli olmaya özen göstermiştir. Her zaman ve her ortamda ülkenin çıkarlarını savunmuştur"

Haberin Devamı

ORTADOĞU KAYNIYOR
Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere de değinen Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'nun "kaynadığını" söyledi. Geçmişte iktidara "Ortadoğu bataklığına girmeyin" uyarısında bulunduklarında, ülkeyi sevmeyen, konuyu bilmeyen ilan edildiklerini anımsattı. Suriye politikasına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sorduğu 5 soruyu kürsüden tekrarladı.