Siyaset CHP lideri Kılıçdaroğlu Balıkesir'de konuştu: Vicdanınıza sorup sandığa öyle gidin

CHP lideri Kılıçdaroğlu Balıkesir'de konuştu: Vicdanınıza sorup sandığa öyle gidin

18.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri, günün 24 saati bütün televizyon kanallarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çalıştığını savunarak, “Her gün kavga, iftira. Ya üç gün konuşma da millet biraz rahatlasın” dedi. Kılıçdaroğlu AK Parti seçmenine de “Vicdanınıza sorup sandığa gidin” çağrısı yaptı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Balıkesirde konuştu: Vicdanınıza sorup sandığa öyle gidin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balıkesir’de ortak miting düzenledi. AK Parti’ye oy veren seçmene seslenen Kılıçdaroğlu, “17 yıl ‘vergi, özelleştirme, borçlanma’ dediler. Tamam da 17 yıl sonra bu ülkenin güzel insanlarını soğan, patates kuyruğuna mahkum ettiler. Bunu vicdanınıza sorup sandığa öyle gideceksiniz” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da “Üç gün konuşma da millet biraz rahatlasın. Günün 24 saati bütün televizyonlar beyefendi için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Millet İttifakı üçüncü ortak mitingini Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı’nda yaptı. Millet İttifakı Balıkesir Büyükşehir adayı İYİ Partili İsmail Ok’a destek için düzenlenen mitingde Kılıçdaroğlu özetle şöyle konuştu:

DEMOKRATİK YOLLAR: Bu cennet ülkede sorunlarımız da var. Bu sorunlarımızı demokratik yollarla aşacağız. Şikâyetlerimizi sandığa giderek dile getireceğiz. Millet İttifakı’nı çiftçimiz, çocuklarımız, sanayicimiz için yapıyoruz. Ne benim ne de Sayın Meral Akşener’in özel bir çıkarı yok, gece gündüz vatandaşlarımız huzur içinde yaşasın diye çalışıyoruz.

VİCDANINIZA SORUN: Geçmişte AK Parti’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum: “Parlamentoda çoğunluğumuz olsun, istediğimiz kanunu, kararnameyi çıkartalım, istediğimizi müsteşar, vali, genel müdür, kaymakam yapalım, istediğimiz genelgeyi çıkartalım” dediler. Yetmedi, “Türkiye’de tek söz sahibi ben olayım” dediler. Bunu da verdiniz. Dedelerimizin kurduğu fabrikaları sattılar. 17 yıl “vergi, özelleştirme, borçlanma” dediler. Tamam da 17 yıl sonra bu ülkenin güzel insanlarını soğan, patates kuyruğuna mahkum ettiler. Bunu vicdanınıza sorup sandığa öyle gideceksiniz.

Haberin Devamı

HERKES UYANMALI: Bizim dedelerimiz, babalarımız pamuk, üzüm, incir ihraç etti. Karşılığında Sümerbankları, Etibankları, bez fabrikalarını, silah fabrikalarını kurdular. Şimdi bu fabrikaları satıyoruz; yerine patates, soğan alıyoruz. Geçmişte AK Parti’ye oy veren vatandaşlarıma anlatıyorum. Artık herkesin uyanması gerekir.

ÜLKÜCÜLERE SESLENİYORUM: Ülkücü kardeşlerime sesleniyorum. Bizim altı okumuzdan biri de milliyetçiliktir. Milliyetçilik, vatanseverlik, hiç kimsenin önünde diz çökmemek demektir. Milliyetçilik ‘Çanakkale geçilmez’ demektir. Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu yerden, hem türbeyi kaçıracaksın hem de kendi toprağından çekileceksin. Hiçbir gerçek milliyetçinin eli, AK Parti’nin bulunduğu yuvarlağın içine asla ‘evet’ oyu basamaz. Ben bu ülkenin kum tanesini kimseye emanet etmem. Gerekirse bu ülke için canımızı, malımızı veririz. Hiçbir devlet yoktur ki kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çeksin, satsın. O silah fabrikasını yabancı orduya satanların sözcülüğünü, bekçiliğini yapanlar asla ve asla milliyetçi olamazlar.

Haberin Devamı

AĞZIMA BANT MI ÇEKEYİM: Ben bunları söylediğim zaman ‘Bay Kemal konuşuyor’ diyor. Bay Kemal ağzına bant mı çeksin? Bay Kemal olmak için; namuslu, yürekli olmak lazım. Kul hakkı yememek lazım... Biz kavgadan yana değiliz. Huzurdan yanayız. İsteriz ki her evde huzur olsun. Cennet gibi bir ülkeyi cehenneme çevirdiler. Her gün kavga iftira. Ya 3 gün konuşma da millet biraz rahatlasın. Günün 24 saati bütün televizyonlar beyefendi için çalışıyor.

EYT’LİLERE SESLENDİ: Sorunlarınızı çözmek için kanun teklifi verdik. MHP ve AK Parti milletvekilleri sorunlarınızı çözmek istemedi. Bir EYT’li gider de AK Parti’ye MHP’ye oy verirse iki elim iki, yakanızda olacak. Her şeye zam gelecek. Şimdi zam gelmesin diye frene başmış durumdalar, ‘daha fazla nasıl oy alabiliriz’ diye. Türkiye genelinde 7 buçuk milyon insanımız işsiz.

Haberin Devamı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Balıkesirde konuştu: Vicdanınıza sorup sandığa öyle gidin

‘Ok, Yavaş ve İmamoğlu seçilecek’

İYİ Parti lideri Meral Akşener kürsüye torunu Pars ile çıktı. Akşener mitingde özetle şöyle konuştu:

KAYBEDECEK: Hiç düşündünüz mü yerel seçimler neden Sayın Erdoğan’ın ağzından bir savaş sahnesi haline döndü? Çünkü kaybedecek. Çünkü 17 yıldır hepimizi birbirimizle kafa kafaya tokuşturarak oy almaya alıştı. Balıkesir’de bir şehit babası, Düzce’de pamuk, fındık çiftçisi, biber, patates, soğan, kıvırcık satan bir esnaf “Meral abla ben terörist değilim” dedi. “Elbette değilsin” dediğimde, “Ama cumhurbaşkanı bana terörist dedi” yanıtını aldım.

SEÇİLECEKLER: Bir Cumhurbaşkanı, Ankara adayıyla, İstanbul Büyükşehir adayıyla dövüşür mü, iftira atar mı? Bunların hepsini yapıyor sebebi ne, Tarzan zorda.. İsmail Ok, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu seçilecek. Yapmaya çalıştığı şey sizi birbirinizle dövüştürmek....