Siyaset CHP: Nezaket görüşmesi HDP: Sonradan öğrendik

CHP: Nezaket görüşmesi HDP: Sonradan öğrendik

13.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Ankara kulisleri Milliyet gazetesi yazarı Talat Atilla’nın 11 Kasım Pazar günkü yazısında gündeme getirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün sürpriz görüşmesini konuşuyor. HDP’den “Haberimiz yoktu” açıklaması gelirken, CHP buluşmayı nezaket görüşmesi olarak değerlendirdi.

CHP: Nezaket görüşmesi HDP: Sonradan öğrendik

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, görüşmenin kapsamıyle ilgili bilgisi olmadığını belirterek, “Tabii CHP Genel Başkanı demokrasiden yana olan, terörle arasına mesafe koyan herkesle görüşür. Kapsamında ne var ne yok açıkçası bu konuda bilgim yok. Ama bu görüşmenin bir nezaket görüşmesi olduğunu ve daha çok karşı tarafı dinlemeye dönük görüşme olduğunu biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Parti kararı değil’

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ise, görüşmenin partinin yetkili kurullarından alınmış bir karar ile planlanmış bir görüşme olmadığını belirtti. Kurtulan, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Kılıçdaroğlu ile Türk’ün görüşme yaptığına dair soru üzerine, görüşmenin içerik ve kapsamını henüz bilmediklerini söyledi. Kurtulan şöyle devam etti: “Bu durum, partinin yetkili kurullarından alınmış bir karar ile planlanmış bir görüşme değil. Görüşme olduktan sonra öğrendiğimiz bir durumdur. Görüşme yapanlar da yalanlamadığına göre demek ki böyle bir durum oluşmuştur.”