Siyaset CHP'nin İstanbul yürüyüşünde şok! Bir partili kalp krizi geçirdi...

CHP'nin İstanbul yürüyüşünde şok! Bir partili kalp krizi geçirdi...

18.06.2017 - 10:32 | Son Güncellenme:

CHP'nin Adalet Yürüyüşü'nde fenalaşan bir partili hastaneye götürülürken hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Son gelen haberlere göre ise ambulansla hastaneye kaldırılan Hasan Tatlı'nın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

CHPnin İstanbul yürüyüşünde şok Bir partili kalp krizi geçirdi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara'dan Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı adlı vatandaş, 70 dakikalık yürüyüş sonrası verilen mola sırasında kalp krizi geçirdi. Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran Tatlı, acil serviste kalp masajı ile hayata döndürülerek yoğun bakımda tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Adalet Yürüyüşü'nün 4'üncü gününde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı kısa basın toplantısından sonra sabah 09.20'de yürüyüşe başlandı. Grup, yaklaşık 70 dakika yürüdükten sonra saat 10.30 sıralarında Kahramankazan"da Kurtboğazı sınırları içerisinde İğdir Mahallesi yol kavşağında mola verildi. Bu sırada 69 yaşındaki SGK emeklisi olan Hasan Tatlı adlı vatandaş, arkadaşlarının arasında otururken fenalalıp, geriye düştü. Bu sırada olay yerinde bulunan 112 ekibi ambulansında ilk müdahale yapıldıktan sonra Kahramankazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ne kalıdırıldı. Yolda ve hastanede birkaç kez kalbi duran Hasan Tatlı, Acil Servis'te kalp masajı yapıldıktan sonra Yoğun Bakım ünitesine alınarak tedaviye alındı. Nüfusa kayıtlı yeri Kayseri olan ve Ankara'da oturan Hasan Tatlı'nın yoğun bakıma alındı. CHP Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir ile İstanbul Milletvekili Ali Şeker Tatlı'nın başından ayrılmadı. Tatlı, yoğun bakımdan alınarak ambulans ile Ankara'ya sevk edildi.

Haberin Devamı

MİLLETVİKİLİ EMİR: KALBİ TAMAMEN DURMUŞ, 7-8 DEFA GERİ DÖNÜYOR

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hasan Tatlı'nın Ankara'ya sevk edilmesinden sonra Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, "Hasta aniden kalp krizi geçiriyor, yere yığlıyor o sırada. Hemen arkadaşlar Kazan Devlet Hastanesi'ne intikal ettiriyor. Kalp krizi, enfaktrüs geçiriyor, kalbi tamamen durmuş durumda. Ama sonrasında doktorların müdahalesiyle 7-8 defa geri dönüyor. ve şu anda tıbbmı tedavisi devam etiyor.Kroner yoğun bakım gerektiren bir hastane için Ankara'daki daha büyük bir hastaneye sevk edildi Hayati tehlikesi son derece kritik. çünkü yaklaşık bir saat geri döndürme süreci oldukça kritik bir süredir ve umuyoruzki iyileşecek" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Sağlık Bakanlığından, Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşü sırasında kalp krizi geçiren ve müdahale sonucunda tekrar hayata döndürülen partilinin sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, saat 10.05'te CHP'nin yürüyüşüne katılan 65 yaşındaki kişinin fenalaştığı ve kalbinin durduğu belirtildi. Yürüyüşe eşlik eden tam donanımlı 112 ambulans ekibinin söz konusu kişiye anında ilk yardım yaptığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Olay yerinde yapılan müdahale sonucu vatandaşımızın kalbi tekrar çalıştırılmıştır. Daha sonra ekibimiz, hastamızı yakın olması sebebiyle Kazan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne nakletmiştir. Burada da müdahaleye devam edilen hastamız, durumunun uygun olmasıyla birlikte bir üst merkez olan Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilmiştir. Hastamızın sağlık durumu ciddiyetini korumaktadır."