Siyaset CHP Samsun’a çıkarma yaptı

CHP Samsun’a çıkarma yaptı

20.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP yönetimi, Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 100. yıl dönümünde bu kente çıkarma yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyeleri ve Grup Başkanvekilleri ile çok sayıda milletvekili ve gençlik kolları üyesi dün Samsun’a gelerek hem devlet hem de parti törenlerine katıldı.

CHP Samsun’a çıkarma yaptı

CHP MYK, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yıl dönümü nedeniyle Kılıçdaroğlu başkanlığında Samsun’da toplandı. 45 dakika süren toplantının ardından konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan İmamoğlu’na destek istedi.

Haberin Devamı

‘Tatile gitmeyin’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Adalet terazisi ile oynadılar. Şimdi adalet terazisini yeniden düzeltmek millet iradesine bağlıdır. Ve biz o iradeye saygılıyız. Bütün İstanbullu kardeşlerime sesleniyorum; tatil yok, bir yerlere gitmek yok. Sandığa gideceğiz ve adaleti yeniden sağlayacağız. Ve yeniden Ekrem başkanı layık olduğu halkın koltuğuna yeniden oturtacağız. Milli iradeye yapılan darbeye dur dememiz gerekiyor” dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra 81 ilden CHP Gençlik Kolları üyeleri ile bir araya geldi.

100. yıl bildirgesi

Öte yandan CHP MYK toplantısının ardından 100. Yıl Bildirgesi yayımlandı.

Bildirgede “Atatürk’ün kurucusu ve ilk genel başkanı olduğu CHP olarak özgürlük ve bağımsızlık idealini, 19 Mayıs’ın 100. yılında sahipleniyoruz. Bugün ülkemiz, 100 yıl önceki mücadele sonunda elde edilen kazanımların gerisine düşmüş olabilir. Atatürk ve yol arkadaşları büyük bir cesaretle nasıl Anadolu’yu kuşatan puslu havayı dağıtmışsa CHP, 19 Mayıs 1919 ruhu ve inancıyla içinde bulunduğumuz bu karanlığı da yok edecektir” denildi.