Siyaset CHP sandık sistemi kuruyor

CHP sandık sistemi kuruyor

19.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2016 referandumundan çıkan sonuçların “gayrimeşru” olduğunu savunan ve bu durumdan Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) sorumlu tutan CHP, 2019 seçimleri seçimleri için parti bünyesinde sistemsel çalışma başlattı. Yeni sistemin yazılım alt yapısını oluşturma görevi Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’e verildi. CHP MYK’nın 33 yaşındaki en genç üyesi olan endüstri mühendisi Adıgüzel, “Büyük bir inanmışlıkla iddia ediyoruz ki Türkiye seçim sonuçlarını ilk CHP’den duyacak” dedi.

CHP sandık sistemi kuruyor

Konuya ilişkin olarak Milliyet’e açıklamada bulunan Adıgüzel, partide var olan sistemi daha aktif hale getireceklerini, seçim gecesi YSK’dan gelecek sonuçların doğruluğunu kontrol edeceklerini söyledi. Parti örgütü, seçim ve hukuk işleri ile parti içi eğitim birimleriyle koordineli bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Adıgüzel, kendi görevinin sistemin yazılımsal alt yapısını oluşturmak olduğunu belirtti. Adıgüzel, “Bizim öncelikli hedefimiz önümüzdeki olası, baskın ya da vaktinde gerçekleşebilecek her tür seçimi de düşündüğümüzde, seçim güvenliğini en üst düzeye taşıyacak adımları atmak olacak. Öncelikle geçmiş dönemde yaptığımız hataların, eksikliklerin üzerine gideceğiz. Ve büyük bir inanmışlıkla iddia ediyoruz ki Türkiye seçim sonuçlarını ilk CHP’den duyacak” dedi.

Haberin Devamı

Mobil uygulama

Adıgüzel, geliştirecekleri bir mobil uygulama üzerinden, sandık tutanaklarının genel merkezdeki birime hızlı bir şekilde gönderilmesini sağlamak için çalışma yaptıklarını anlattı. Adıgüzel, il ve ilçelerdeki parti örgütleriyle toplantılar yaparak yeni sistemin nasıl kullanılacağını anlatacaklarını belirtti.

Adıgüzel, “Dijitalleşen çağa ayak uydurmak ve iktidara geldiğimizde bilim ve teknolojide, inovasyonda ülkemizi küresel arenada lider konuma getirmek için, öncelikle parti içi altyapı çalışmalarımızı hızlandıracağız. Eş güdümlü olarak, yüksek katma değerli üretimi artıracak bir kalkınma modeline geçmek için neler yapabiliriz sorusuna yanıt arayacağız. İktidara teknoloji ile yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yazarlar