Siyaset CHP, yeni muhalefet stratejisini belirliyor

CHP, yeni muhalefet stratejisini belirliyor

23.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

CHP, yeni muhalefet stratejisini belirliyor

CHP, yeni yönetim sisteminin hayata geçtiği 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşan siyasi tabloya göre yeni muhalefet stratejisini belirleyecek. CHP’nin 27. Yasama Dönemi Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, 27 Eylül’de Bolu Abant’ta başlayacak. 30 Eylül’de sona ermesi planlanan toplantı çerçevesinde, yeni yasama döneminde atılacak adımların berilenmesine yönelik bir dizi program gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Seçim hazırlıkları

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasıyla başlayacak kampta partinin üç grup başkanvekili yasama çalışmalarına ilişkin olarak ayrı ayrı sunum yapacak. Grup başkanvekilleri, şu ana kadar yürütülen çalışmalar ile yeni yasama döneminde nasıl bir strateji izlenmesi gerektiği konusunda görüş ve tespitlerini paylaşacak. Sunumlarda, özellikle İçtüzük tartışmalarına ilişkin bilgilendirmenin yanı sıra partinin takınacağı tutuma ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Kampta, milletvekillerinin yasama faaliyetlerinde etkin rol almasını sağlamak için atılacak adımlar da ele alınacak.

Program kapsamında partinin yaklaşan yerel seçimlere yönelik hazırlıkları ve bu hazırlıklar kapsamında milletvekillerinin alacağı sorumluluklar da değerlendirilecek. Bu çerçevede, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kılıçdaroğlu’nun ekim ortasında açıklayarak yerel seçim startı vereceği Yerel Seçim Strateji Belgesi üzerinden bilgilendirme yapacak. Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz de dış politikadaki gelişmeler konusunda milletvekillerini bilgilendirecek. Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ekonomik gelişmelerde gelinen son aşama üzerinden sunum yapacak.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİNE İLETİŞİM DERSİ VERİLECEK

Kamp kapsamında, milletvekillerine, “etkili iletişim” konusunda da bilgilendirme yapılacak. Bu çerçevede; Prof. Dr. Can Bilgili ile Kamil Sönmez, “Etkili iletişim teknikleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Son aşamada milletvekilleri söz alarak, görüş ve önerilerini aktaracak, parti yönetimi ve Kılıçdaroğlu’na sorular yöneltecek. CHP, yasal düzenlemeler için diğer siyasi partilerle ortak hareket etmeyi amaçlıyor. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanlığı kararnamelerine karşı, CHP’nin milletvekillerinin sunduğu ya da olumlu baktığı kanun tekliflerinin yasalaşması için diğer partilerle “uzlaşma” aranacak.