Ankara Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh'e Fahri Doktora Tevdi Töreni

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh'e Fahri Doktora Tevdi Töreni

20.12.2017 - 14:03 | Son Güncellenme:

Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh: "Bu kürsüde daha önce bu unvanı alan siyasetçileri düşündüğümde hassasiyetim bir kat daha artıyor" AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Doğan: "AYBÜ, Güçlü bir siyasetçi ve halkın özgürlüğü ile refahına adamış bir kişiliği onurlandırmaktadır"

Cibuti Cumhurbaşkanı Guellehe Fahri Doktora Tevdi Töreni

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh'e fahri doktora unvanı verdi.

Haberin Devamı

AYBÜ'nün Etlik kampüsünde düzenlenen törene çok sayıda diplomatik temsilcinin yanı sıra akademisyen katıldı.

Törene katılması öngörülen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, dün Gölbaşı ilçesindeki uygulamada kazara şehit olan polis memuru Hakan Can’ın cenaze törenine katılmak üzere Erzincan’a gittiği için etkinliğe katılamadı.

Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh, törende yaptığı konuşmada, fahri doktorayı almaktan gurur duyduğunu belirterek, "Bu kürsüde daha önce bu unvanı alan siyasetçileri düşündüğümde hassasiyetim bir kat daha artıyor. Özellikle de kardeşim, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı düşündüğümde bu hassasiyetim artıyor." ifadesini kullandı.

AYBÜ'nün ismini cesaret ve öngörüsüyle bilinen, Osmanlı Devleti'nin en büyük padişahlarından Yıldırım Beyazıt'tan aldığına değinen Guelleh, Yıldırım Beyazıt'ın devletin sınırlarını Anadolu'dan Balkanlar'a taşıyan padişah olarak bilindiğini söyledi.

Haberin Devamı

Guelleh, Türk ve Cibuti üniversiteleri arasındaki iş birliğinin her geçen gün arttığını vurgulayarak "Türkiye'nin 21 şehrinde 520 Cibutili öğrenci eğitim alıyor. AYBÜ'de de 13 öğrencimiz ders görüyor." dedi.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan da konuk cumhurbaşkanına fahri doktora tevdi etmenin gururunu yaşadıklarını, "AYBÜ, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh'i onurlandırırken aynı zamanda güçlü bir siyasetçi ve halkının özgürlüğü ile refahına adamış bir kişiliği onurlandırmaktadır." ifadesini kullandı.

Demokratik değerlere bağlı olan AYBÜ'nün hümanist değerlere sahip konuk cumhurbaşkanını takdirle karşıladığını belirten Doğan, Guelleh'i öğrencilerine de örnek olarak gösterdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından konuk cumhurbaşkanına fahri doktora, AYBÜ Rektörü Doğan tarafından tevdi edildi.