Çift sorunları organik de olabilir

Cinsel konular günümüzde eskisine göre daha rahat konuşulsa da cinsel mutsuzluğunu kimseyle konuşmadan yıllarca içinde taşıyan onlarca kadın, erkek ve çift var. Bunun en önemli nedenlerinden biri utanma ve çekinme hissi.

Cinsellik hala mahrem ve tabu bir konu. Bu yüzden cinsel yaşamında sıkıntılarla boğuşan pek çok kişi şikayetlerini ne eşlerine ne de bir uzmana itiraf edebiliyor.

Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak Türkiye’de yürüttüğümüz çalışmalarda, çiftlerin %80'inin seks problemlerini eşleri dahil kimseyle paylaşmadıklarını gördük. Cinsel sorun yaşayan 10 kişiden yalnızca biri uzmana başvuruyor.

Haberin Devamı

Cinsel sorunların tamamen psikolojik ve geçici olduğuna dair yaygın bir inanış var. Ancak maalesef her cinsel sorun kendiliğinden ve kişisel bir çabayla tedavi edilmiyor.

Cinsel isteksizlik, zihinsel ve fiziksel uyarılma güçlüğü, orgazm sorunu, cinsel ağrı gibi cinsel problemlerin altında psikolojik olduğu kadar ciddi organik nedenler de olabiliyor. Bu nedenlerin bir uzman yardımıyla tek tek çözümlenmesi, gizli kalan organik risklerin de azaltılması gerekiyor.

Yoksa siz cinsel sorunlarınızın bir ümitle yok olacağını beklerken, sorunlar büyüyebiliyor. Eşinizle aranız açılabiliyor, aseksüel evlilik noktasına kadar gelinebiliyor.

Cinsel sorunların çözümü var. Tek ihtiyacınız olan biraz cesaret!