Kütahya “Çığır Açan Rehberlik Projeleri” Ödülleri

“Çığır Açan Rehberlik Projeleri” Ödülleri

26.04.2018 - 15:31 | Son Güncellenme:

.

“Çığır Açan Rehberlik Projeleri” Ödülleri

KÜTAHYA (AA) - Kütahya Rehberlik Araştırma Merkezi ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Çığır Açan Rehberlik Projeleri” yarışmasında derece alan rehber öğretmenlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Haberin Devamı

Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Uğur Alıç, Vahit Paşa Yazma Eser Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, yarışmanın bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Amaçlarının, projelerin tüm okullara örnek olmasını sağlamak olduğunu dile getiren Alıç, şunları kaydetti:

"Psikolojik danışmanlar, okullarında uyguladıkları ve iyi sonuçlar aldıkları projeleri rehberlik araştırma merkezi koordinatörlüğünde Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Kürşat Yılmaz hocamız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Halil Ertaş ve şahsımla birlikte üç kişilik jüriye sundular. Değerlendirme sonucunda 49 proje birinci ikinci üçüncü ve mansiyona hak kazandılar. Ödül olarak birinci ve ikinciye Kıbrıs gezisi, üçüncü ve dördüncüye ise çeşitli elektronik hediyeler kazandılar. Elbette burada amacımız öğretmenlerin hediye kazanmasından ziyade iyi ve başarılı uygulamaların tüm okullarda yayılması, bu sayede psikolojik ve rehberlik danışmanlık alanında güzel örneklerin artmasını sağlamaktı."

Haberin Devamı

Daha sonra, yarışmaya katılan projelerin tanıtımıyla ilgili slayt gösterisi sunuldu, derece elde eden Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler projelerini anlattı.

Törende, "Fark yaratan sınıflar, sorumluluklarımın farkındayım, sorumluluk çarkı” projesiyle yarışmaya katılan Kübra Özdemir birinci, "Oyunun içinde anne” isimli projesiyle katılan Meliha Maviş ikinci, “Cinsel İstismar ve Özel Bölgelerimiz, ‘Hayır’ Diyebilmek” isimli projesiyle katılan Tuba Erdal ise üçüncü oldu. “Olumlu Davranış Geliştirme Programı” ile yarışmaya katılan Şaziye Coşkun’un projesi ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere ödülleri Vali Yardımcısı Arif Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ertaş ve diğer protokol üyeleri tarafından takdim edildi.