Cilt Bakımı Cildinizi tuzla arındırın

Cildinizi tuzla arındırın

29.01.2018 - 10:02 | Son Güncellenme:

Fazla tuzlu tüketiminin zararları konusunda uzmanlar tarafından sürekli uyarılsak da sağlığımız için olmazsa olmaz tuzun cildimize mucizevi faydaları vardır. Midemizden eksik etmediğimiz bu değerli minerali gelin bir de cildimizde deneyelim.

Cildinizi tuzla arındırın

Dengeleyici maske

Haberin Devamı

Tuz ve bal, cildi pürüzsüzleştirme etkisine sahip olmanın yanı sıra kesik ve yaraları iyileştirme özelliğiyle de dikkat çeker. Bu ikili ayrıca yağ üretiminin dengelenmesini ve cilt yüzeyinin nemli kalmasını sağlar.

Hazırlanışı:

İki çay kaşığı deniztuzunu dört çay kaşığı balla karıştırıp macun kıvamına getirin ve temizlediğiniz cildinize göz çevrenize değdirmeden sürün. 10-15 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla ıslattığınız bir bez yardımıyla yüzünüzden nazikçe çıkarın. Daha sonra gözeneklerinizi sıkılaştırmak için yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve her zaman uyguladığınız cilt bakımınızı yapın.

Yağlanmayı önleyen tonik

Tuz, derin gözenekleri temizleme ve yağ üretimini dengeleme etkisi sayesinde akneye yol açan bakterilerin cildimizde barınmasına engel olur.

Haberin Devamı

Hazırlanışı:

Bir çay kaşığı deniztuzunu 100 gram sıcak su dolu şişede eriyene kadar karıştırın. Temizlenmiş cildinize, yine göz çevrenize gelmemesine özen göstererek sürün ya da kolay ve sürekli kullanım için sprey şişesiyle yüzünüze püskürtün. Bu işlemi günde bir ya da iki kez uygulayın.

Yumuşatıcı peeling

Tuz, ölü cildi doğal yollardan soymaya yarar. Ayrıca cildi yumuşatan ve nem dengesini sağlayan mineraller açısından da oldukça zengindir.

Hazırlanışı:

Çeyrek su bardağı tuz ve yarım bardak zeytinyağını karıştırın ve içine hindistancevizi yağı ekleyin. İsterseniz sevdiğiniz esans yağlarından da 10 damla damlatabilirsiniz. Hazırladığınız peelingi banyo lifi yardımıyla ya da avuç içinizle cildinize yavaş hareketlerle uygulayın.

Yenileyici peeling

Tuz, cilt üzerindeki ölü hücreleri temizler, böylece cildin yenilenmesini sağlar. Hazırlayacağınız peeling içerisindeki aloe vera,cildinizi nemlendirip onarırken;lavanta, kan dolaşımını arttırarak hücre yenilenmesini hızlandıracaktır.

Hazırlanışı:

Yarım su bardağı tuzu çeyrek bardak saf aloe vera jeli, çeyrek bardak sizin seçeceğiniz bir yağ, bir yemek kaşığı kurutulmuş lavanta çiçeği ve 10 damla lavanta esanslı yağ ile karıştırın. Bu karışım, kalın bir macun kıvamında ve kuru olursa içine fazladan birkaç damla yağ ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız peelingi bir lif yardımıyla ya da avcunuzla cildinize yavaş hareketler yaparak yedirin.

Haberin Devamı

Rahatlatıcı tuz banyosu

Tuz; cildinizdeki gözeneklere giren kiri ve toksinleri temizler. Tuzun içerdiği mineraller, ciltte koruyucu bariyer oluşturmayı sağlar ve cildin nemini korumasını sağlar. Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.

Hazırlanışı:

Sıcak suyla doldurduğunuz küvete yarım bardak tuz ilave edin ve 15 ila 30 dakika kadar bu tuzlu suda cildinizi dinlendirin.

Kepek önleyici

Tuz, sağlıklı bir saç derisi için dolaşımı uyararak kepek oluşumunu azaltır. Aynı zamanda yağı emer, saç derisini nemlendirerek mantar oluşumunu engellerve kepek oluşumunu önler.

Hazırlanışı:

1-2 çay kaşığı tuzu saç derinize serpiştirin. Parmaklarınızı ıslatıp saçınıza 10-15 dakika kadar nazikçe masaj yapın. Saçınızı her zamanki gibi yıkayın ve kremleyin.

Doğal ağız gargarası

Tuz, dezenfektan özelliğiyle ağız kokusuna ve diş eti iltihabına neden olan bakterileri öldürür.

Haberin Devamı

Hazırlanışı:

Yarım çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karbonat ve çeyrek su bardağı suyu hepsi çözünene kadar karıştırın. Bu karışımla gargara yapın. Daha sonra ağzınızı su ile çalkalayın.

Tırnak parlatıcısı

Tuz, tırnak etlerini ve cildi yumuşatmasının yanı sıra tırnaklarıda güçlendirir. Birlikte kullanacağınız karbonat ve limonsa sararma ve lekeleri azaltarak tırnakların parlak görünmesini sağlayacaktır.

Hazırlanışı:

Bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı limon suyu ve yarım su bardağı sıcak suyu karıştırın. Tırnaklarınızı bu karışımın içinde 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra yumuşak bir fırçayla ovun. Sonrasında ellerinizi durulayın ve nemlendirin.

Yazarlar