Çileğin Muhafazası ve Meyvelerin Kararmasını Önlemek

Sevgi her şeyin başı şöyle ki; ilgilendiğiniz konuda okuyup biriktirecek değerler için buluşmuşsak, aramıza sevgi bağlacı girmiş ve gönüllerde buluşmuşuz demektir. Bu yüzden gönülden gönüle merhaba sevgi değer okurlar.

Değerler illa ki ilim-irfan ile oluştuğundan nitelikli yazmaya gayret ediyorum. Bir okurken şimdi kalemin başına geçmenin acemiliği ve heyecanıyla hoşgörünüze sığınırken bugün hijyenden bahsetmek istiyorum.

İnsan yaptığını yiyemezmiş deseler de pek aldırmadan zevkle yiyorum. Kendi yapmadığım şeyler için aynı şeyi söyleyemem maalesef. Çünkü ne şartlarda yapılması bir kenara öncelikle kim tarafından yapıldı? Yapanlar temizliğe ne derece önem veriyordu gibi şeyler iştahımı keser.

Haberin Devamı

Tabi ki öncelikle ruhsal temizlik önemli. İnsanın içinde başlar; ömür boyu süren bir kişisel gelişim ve nefsani terbiye ister. Bu içsel hijyen bizi çok alakadar etmez ama dış hijyene riayet etmek belirli bir iş disiplini içinde uygulanabilir. Yani kendi yiyebildiğinizin bile önemi yok, önemli olan en hassas insan için bile yeteri kadar hijyenik olması…

Pastacılığın vazgeçilmez bir meyvesi haline gelen çilek ile pek çok ürün çeşidi yapılıyor fakat hiçbirinde çilek yıkanmıyor. Maalesef acı gerçek böyle çünkü yıkandığında çürüyüp bozuluyor… Henüz pek çok ustamızın keşfetmediği, ev hanımlarınınsa sıkça kullandığı sirkeli suda bekleterek muhafaza etme yöntemini özellikle alışveriş yaptığınız çilek kullanan her yerde paylaşın lütfen. Hatta mutfağının gezilmesine olanak veren işyerlerinin mutfağını dolaşın ve çalışanlarıyla mutlaka tanışın. Böylece belki de biz çalışanlar olarak da mutfak bilincimizin açılmasına ve gelişmesine yardımcı olmuş olursunuz.

Meyve ve sebzelerin yüzeyi hem doğal floralarından hemde toprak ve suyla gelen mikroorganizmaları barındırır. Meyveyi klorlu çeşme suyu ile yıkadıktan sonra 10 dakika kadar sirkeli suda bekletirseniz çürümeye neden olan bakterilerden kurtulursunuz.

Yine muz, elma gibi meyvelerin kararmasını önlemek için c-vitamini yani limon suyundan yararlanırız. Kararan meyvelerin limon suyuyla yıkanması kararmayı önleyecektir.

Haberin Devamı

Velinimetimiz müşterilere ve değerli meslektaşlarıma saygılar selamlar…

Afiyet sıhhat ile olsun…

Şef Sonradan Gurme