Ankara "Çin'in Yeni İpek Yolu Projesi Ve Türkler Dünyası" Konferansı

"Çin'in Yeni İpek Yolu Projesi Ve Türkler Dünyası" Konferansı

26.04.2018 - 15:08 | Son Güncellenme:

.

Çinin Yeni İpek Yolu Projesi Ve Türkler Dünyası Konferansı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu tarafından "Çin'in Yeni İpek Yolu Projesi ve Türkler Dünyası" konulu konferans düzenlendi.

Haberin Devamı

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, KSÜ Avşar Yerleşkesi Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, Doğu Türkistan'da yapılan zulme sessiz kalmamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan her türlü faaliyete üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Mavi Hilal Gençlik ve Kültür Öğrenci Topluluğu Başkanı, KSÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Doğu Türkistanlı Amutı Aımudula da kısa bir selamlama konuşması yaparak kendilerine destek veren KSÜ yönetimine teşekkürlerini ifade etti.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk da "Çin'in Yeni İpek Yolu Projesi ve Türkler Dünyası" başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Doğu Türkistan'da yaşanan baskı ve asimilasyon politikaları ve Çin'in çok milletli etnik yapısına dikkat çeken Prof. Dr. Karluk, Çin'in öncülüğünde yürütülen yeni ipek yolu projesinin bölge üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konferansın ardından katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk'a günün anısına İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan tarafından bir hediye verildi.