Gündem Cinayet zanlısı, eski eşi ve çocuklarıyla Bulgaristan’a kaçarken yakalandı

Cinayet zanlısı, eski eşi ve çocuklarıyla Bulgaristan’a kaçarken yakalandı

03.05.2016 - 17:40 | Son Güncellenme:

ESENYURT’ta yol ortasında tabancayla vurularak öldürülen Musa Ülbeği’nin (30) katil zanlısı olduğu öne sürülen Nafiz I. (31) ve onun eski karısı Halime Y. (33) 9 ve 12 yaşındaki çocuklarıyla Bulgaristan’a kaçmaya çalışırken Edirne’de yakalandılar.

Cinayet zanlısı, eski eşi ve çocuklarıyla Bulgaristan’a kaçarken yakalandı

Tarihi Çeşme Parkı’nda dün meydana gelen olayda Musa Ülbeği yolda tartıştığı bir kişi tarafından tabancayla vurarak öldürdü. Saldırgan olay yerinden yaya olarak kaçtı. Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis kısa süre içinde saldırıyı gerçekleştiren kişiyi tespit etti. Şüphelinin, yanına eski karısı ve çocuklarını da alarak Bulgaristan’a kaçmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine harekete geçen polis, Edirne’de düzenlediği operasyonda eski karı kocayı yakaladı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen şüpheli Nafız I. İle eski karısı Halime Y., Musa Ülbeği’in öldürülmesiyle ilgili sorgulandı. Halime Y’nin ifadesinde, eski patronunu 1 ay önce kendisine tacizde bulunduğu için şikayet ettiğini, serbest kalmasının ardından durumu eski kocasına anlattığını söylediğini ancak cinayetle bir ilgisinin bulunmadığını iddia etti. Edirne’de üzerinde iki tabanca ile birlikte yakalanan şüpheli Nafız I., ise bir anlık öfkeyle cinayeti işlediğini, eşi ve çocuklarını alarak Bulgaristan’da kendilerine yeni bir hayat kurmayı planladığını anlattığı öğrenildi.

Şüphelilerin polisteki işlemleri sürerken, çiftin kaçarken yanlarına aldıkları 9 ve 12 yaşındaki çocuklar ise devlet koruması altına alındı.