Ekonomi Çinli devden döner kameralı ‘cep’ler

Çinli devden döner kameralı ‘cep’ler

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Çinli cep telefonu devi Oppo, yeni akıllı telefon serisi Reno’yu tanıttı. Pop-up kamera tasarımı, güçlü 10x hibrid zoom ve panoramik ekran seride öne çıkan özellikler. Reno serisi 5G, 10x Zoom ve Reno olarak 3 modelle geliyor.

Çinli devden döner kameralı ‘cep’ler

Tüm modeller okyanus yeşili ve karbon siyahı olmak üzere iki yeni renkten yararlanıyor. Reno, kalınlık farkını ortadan kaldırmak amacıyla ilk parlak çift taraflı kimyasal cilalamayı uyguladıktan sonra pürüzsüz bir yüzey elde etmek için nano cilalamayı kullanıp parlaktan matlığa geçişi sağlıyor.

Haberin Devamı

‘Testleri geçti’

Reno serisi işlevsellik ve teknolojiyi birleştiren döner kamerasıyla dikkat çekiyor. Bu yenilik pop-up yapının içindeki ön kamerayı, kulaklığı ve el fenerlerini gizleyen bir tam ekran elde etmeyi sağlıyıor. Tüm pop-up yükselişini tamamlamak, ön kamerayı 11 derecelik açıyla görüntülemek 0.8 saniye sürüyor. Şirket pop-up kameranın yükselen yapısı sıkı bir şekilde kalite test standartlarından geçtiğini belirtti.

Çinli devden döner kameralı ‘cep’ler
Kamera 200 binden fazla kez başarıyla kullanılabiliyor. Bir kullanıcı kamerayı günde 100 kez açarsa pop-up yapı 5 yıllık kullanım boyunca çalışmaya devam ediyor. Ayrıca düşmeye karşı koruma mekanizması, telefonun düşmesini gerçek zamanlı olarak algılayabiliyor ve herhangi bir hasarı önlemek için kamerayı otomatik olarak geri çekebiliyor.

Haberin Devamı

Oppo Uluslararası İş Başkanı Alen Wu, “Reno, Oppo’nun akıllı telefon teknolojilerinde gösterdiği gelişiminin geleceği için bir katalizör ve ayrıca OppoO markasının küresel büyüme stratejisinin ayrılmaz bir parçası” dedi.

6.6 inç’lik ekran

Reno 5G ve 10x Zoom 6.6 inç’lik Oled ekrana sahip. 48 MP, 13 MP ve 8 MP’lik üç arka kamera ve 16 MP’lik ön kameraya sahip. 4.065 mAh’lık pili var. 8 GB Ram ve 256 GB’lik dahili hafızaları bulunuyor. Qualcomm Snapdragon 855 işlemciyle çalışıyor.

Reno ise 6.4 inç’lik Oled ekrana sahip. 48 MP, 5 MP’lik arka, 16 MP’lik ön kamerası var. 3.765 mAh’lılk pili, 6 GB’lık Ram’i ve 256 GB’lık dahili depolaması var. Android 9 işletim sistemine sahipler. Oppo Reno 499 euro, 10xzoom 799 euro, Reno 5G 899 euro fiyatla satışa sunulacak.