Cinsellik Cinsel gücü arttıran yiyecekler

Cinsel gücü arttıran yiyecekler

21.03.2018 - 16:31 | Son Güncellenme:

Cinsel gücü arttıran yiyecekler, cinsel hayatı kötüye gidenler açısından oldukça merak edilen şeyler arasında yer alıyor. Beslenme alışkanlıklarımızda bir takım değişiklikler yaparak, cinsel gücü arttırabiliriz. Uzmanlara göre cinsel gücü arttıracak yiyecekler tüketerek, libidonuzun artmasını sağlayabilir cinsel hayatınızın canlanmasına izin verebilirsiniz. İşte cinsel gücü arttıran yiyeceklerin listesi…

Cinsel gücü arttıran yiyecekler

Cinsel gücü arttıran yiyecekler cinsel hayatı monotonlaşanlar ve kötüye giden kişiler arasında oldukça merak ediliyor. New York Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olan Steven Lamm, kalp hastalıklarının engellemenin en iyi yolunun cinsel ilişki olduğunu belirtiyorlar.
Cinsel gücü arttıran yiyecekleri öğrenerek, bedeninizi ve beyninizi yatak odası için hazırlamış olacaksınız. Birazdan vereceğimiz cinsel gücü arttıran besinleri öğrendikten sonra seks sağlığınızı hızlı bir şekilde düzeltebileceksiniz.

İşte cinsel gücü arttıran yiyecekler

Cinsel gücü arttıran en önemli yiyecekler arasında ıspanak yer alıyor. Japon araştırmacılara göre ıspanak, kan damarlarını genişletmeye yardımcı olan güçlü bir magnezyum kaynağıdır. Cinsel organlara daha iyi kan akışı, erkekler ve kadınlar için daha fazla uyarılma yaratır.
Ispanak ve brokoli, Brüksel lahanası, lahana, İsviçre pazı ve Çin lahanası gibi diğer yeşil sebzeler de en faydalı cinsel gücü arttıran yiyecekler arasında yer almaktadır.

Yeşil çay

Cinsel gücü arttıran yiyecekler

Journal of Nutrition'da yapılan bir araştırmada, 12 hafta boyunca günde üç ila beş bardak yeşil çay tüketen kişilerin vücut ağırlığında yaklaşık yüzde 5'lik bir düşüş yaşadıkları ortaya çıkmıştır.

C vitamini

Texas Tıp Şubesi'ndeki araştırmaya göre günde en az 200 miligram C vitamini tüketen erkeklerde sperm sayısı ve kalitesi artıyor.

Avokado

Aztekler avokadoya görüntüsünden dolayı testis ağacı ismini veriyorlar. Fakat avokadoların afrodizyak etkisi barındırmasının en önemli nedeni bu meyvenin içerisindeki doymuş ve doymamış yağ oranlarıdır.
Aynı zamanda avokado, hem erkeklerde hem de kadınlarda libidoyu artırmaya yardımcı olan iki element olan B6 vitamini (erkek hormon üretimini artıran bir besin) ve potasyum içerir.

Badem

Cinsel gücü arttıran yiyecekler

Esansiyel yağ asitlerinin başlıca kaynağıdır. Bunlar, bir erkeğin sağlıklı hormon üretimi sağlamasına yardımcı olduğu için hayati öneme sahiptir. Ek olarak, badem kokusunun kadınlarda tutku uyandırdığı da iddia edilmektedir. Kendi ruh halinizi cinselliğe teşvik etmek için badem kokulu mumlar yakarak cinsel performansınızı arttırabilirsiniz.

Yumurta

yumurtalar en besleyici gıdalar arasında yer alır ve B6, B5 vitaminleri açısından zengindir. B5,B6 vitaminleri Bunlar hormon düzeylerini dengelemeye ve stresle mücadele etmeye yardımcı olur. Yumurtalar aynı zamanda doğurganlık ve yeniden doğuşun bir sembolüdür.

Bazı insanlar, libidoyu arttırmak ve enerji sevilyelerini yükseltmek için çiğ tavuk yumurtası tüketmektedirler.

Karaciğer

Cinsel gücü arttıran yiyecekler

Karaciğer, İyi bir glutamin kaynağıdır ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Karaciğeri beslenme alışkanlıklarınıza eklerseniz, cinsel gücü arttırabilirsiniz.

Sarımsak

Sarımsak, cinsel organlara kan akışını arttıran bir madde olan allicin maddesi içerir.
Bu şekilde, cinsel gücü arttırmaya yardımcı olmak için oldukça etkili bir besindir. Eğer sarımsak kokusunun rahatsızlık vereceğini düşünüyorsanız sarımsak içerikli bitkisel kapsülleri doktor kontrolünde kullanabilirsiniz.

İstiridye

Kaygan ve ince dokularına rağmen, istiridyeler en çok bilinen cinsel gücü arttıran yiyecekler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda ringa balığı, somon balığı da cinsel gücü arttırıcı etkisiyle bilinmektedir.

Roka

Günümüzde araştırmalar, koyu yeşil yapraklı yeşillikler içinde bulunan minerallerin ve antioksidanların, cinsel sağlığımız için hayati önem taşıdığını ortaya çıkarmıştır. Çünkü libidomuzu olumsuz yönde etkilediği düşünülen bazı çevresel kirleticilerin emilimini engellemeye yardımcı oldukları bilinmektedir.

Greyfurt

Greyfurt C vitamini açısından en zengin olan meyveler arasında yer almaktadır. C vitamini erkeklerde hem sperm üretiminin artmasına hem de cinsel gücü arttırmada oldukça etkilidir. Greyfurdun dışında mandalina, portakal, limon cinsel gücü arttırmaya yardımcı olan diğer meyvelerdir.

Kuşkonmaz

Eski Yunan ve Romalılardan beri sevilerek tüketilen bu besinin bu kadar eski tarihlerde dahi sevilmesinin nedenlerinden biride, kuşkonmazın afrodizyak etkisine sahip olmasıdır.

Çilek

Küçük, sevimli ve pembe, içerisinde A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir ve fosfor içeriyor. Bu kadar yararlı bir meyve olan çileğin cinsel açıdan faydaları ise; sperm miktarını artırıyor ve cinsel organları besliyor.

Zencefil

Zencefil, kan akışına yardımcı olarak, seks hayatınızı geliştirebilecek başka bir besindir. Uluslararası Kardiyoloji Dergisi'nde yapılan bir araştırmaya göre, haftada birkaç kez sadece birkaç çay kaşığı zencefil tüketmek, hem kalp sağlığı hem de cinsel gücü arttırmada oldukça etkilidir.

Günde 1 adet elma

Günde 1 adet elma hastalıkları uzaklaştırmanın yanı sıra yüksek miktarda antioksidan içeriği sayesinde cinsel gücü de arttırmaya yardımcı olmaktadır.

Muz

Muz meyvesi, enerji potasyum meyvesi olarak bilinir. Kas gevşetici mineral, seks sırasında meydana gelen krampları ve kas spazmlarını önlemeye yardımcı olur.

Pancar

Yakın zamanda yapılan araştırmalarda pancar suyunun beyinlerine ölçülebilir şekilde kan akışını geliştirdiğini keşfettiler. Bu da cinsel gücün artmasına yardımcı olan en belirgin özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.


Yazarlar