Cinsellik Cinsel hayatınız ne kadar normal?

Cinsel hayatınız ne kadar normal?

18.01.2018 - 10:41 | Son Güncellenme:

Bazıları her gece seks yapmak ister, bazıları ise eşini yılda bir kez şımartmayı tercih eder. Herkesin libido seviyesi birbirinden farklıdır. Peki, sizin seks hayatınız nasıl?

Cinsel hayatınız ne kadar normal

Yatak odanızın kapısını aralayacak ve seks yaşamınızı değerlendirecek bir test ile libidonuzun seviyesini ve yaşamınızı nasıl etkilediğini görelim. Seks hayatınızın ne kadar normal olduğunu merak ediyorsanız teste geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aşağıdaki soruları cevaplayın, yanıtlarınızı toplayın ve sonucunuzu okuyun.


1. Hangi sıklıkla seks yapıyorsunuz?
A. Her gün
B. Haftada birkaç gün
C. İki haftada bir
D. Ayda bir ya da daha az

2. Stresli olduğum zamanlar, libidom…
A. Değişmez
B. Değişir ancak artabilir
C. Düşer
D. Tamamen yok olur

3. Sağlığınız….
A. Fiziksel ve zihinsel olarak çok sağlıklıyım
B. Sağlığım iyi ama ilaç kullanıyorum
C. Diyet yapmak ve hareketsiz yaşam tarzı enerjimi düşürüyor
D. Hastalıktan kurtulamıyorum

4. Partnerimle aramdaki ilişki….
A. Çoğu yönden iyi durumda
B. Daha iyi bir iletişim olabilirdi
C. Son zamanlarda uzaklaştık
D. Şu anda ikimize de bir faydası yok

Haberin Devamı

5. Kendimle ilgili…
A. Yaptığım her şeyden memnunum
B. Giderek daha barışık hale geliyorum
C. Gençliğimi özledim
D. Kendim gibi hissetmiyorum

6. Seks fantezilerim hakkında…
A. Birçok fantezim var ve partnerimle bunları keşfetmekten zevk alıyorum
B. Değişir, stresli olduğum zamanlarda hayal gücüm artar
C. Keşfedecek fırsatım olmadı
D. Sadece kendi başımayken var

7. Orgazmlar…
A. Benim için kolay ve keyifli
B. Ulaşması zor
C. Benim için önemli olan o değil
D. O ne?

8. Beslenme düzenim…
A. Dengeli, sebze ve et ağırlıklı
B. Sağlıklı ama alkol kullanıyorum
C. Daha çok sağlıklı besin tüketmeliyim
D. Düzenim yok

Sonuçlar

A şıkkı çoğunluktaysa

A şıkkına çoğunlukla cevap verenler güçlü libidoya sahip kişilerdir. Bu en yüksek cinsel istek kategorisidir. Bu istek yüksek fiziksel ve zihinsel sağlığınız sayesinde olur. Libidosu yüksek olan kişilerin hormonal veya kimyasal tıkanıklıkları olmaz çünkü onlar tam olarak neyi istediklerini, onları neyi çevrelediğini bilir ve bu durumla yakından ilişki içerisindedirler.
Uzmanlar, bu yüksek cinsel isteğin sonsuza dek sürmeyebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Elinizden geldiğince zevk almanız çok önemlidir. Eşiniz yüksek libido seviyelerine erişemiyorsa eşinizi cinsel ilişkiye daha fazla zorlamamanız ve onun ilişkiniz üzerinde nasıl bir yansıma olacağını fark etmesini sağlamanızı öneriyor.

Haberin Devamı

B şıkkı çoğunluktaysa

B şıkkını çoğunlukla işaretleyen insanlar kimyasal ve hormonal dengesizlikler nedeniyle sürekli değişen bir libidoya sahiptir. Bunun nedeni alkol, sigara, uyuşturucu, reçeteli ilaçlar ve doğum kontrol hapları olabilir. Eşinizle olan iletişim eksikliğinin cinsel yöneliminizde dalgalanmalara neden olur. Uzmanlara göre eşinizle tartışma yaşadığınız zamanlarda bile seks yapmanızı ve 30 saniye boyunca eşinizi kucaklamanızı öneriyor. Eşinizle aranızdaki iletişimi hiçbir şekilde açmamalısınız.

C şıkkı çoğunluktaysa

C şıkkına çoğunlukla cevap verenler seksin neye benzediğini unutmuşlardır. Ailenizle ilgilenme, işe odaklanma ve toplumsal yaşam konuları için çok fazla vakit harcıyor olabilirsiniz. Birazda kendinize vakit ayırmanın zamanı gelmedi mi?
Uzmanlar, seks için de zaman ayırmanız ve arzularınızı nasıl hissettiğini hatırlamanız gerektiğini söylüyor. Yatağa girmeden önce bu duyguları hissedin ve eşinizle yatakta bu duyguların tadını çıkarmaya odaklanın. Erotik filmler izlemeniz, kendinizi hayal etmeniz ve özenle planlanmış bir sekse eşinizi davet etmenizi öneriyoruz. Eşlerinizi etkilemek için seks oyuncakları da deneyebilirsiniz.

Haberin Devamı

D şıkkı çoğunluktaysa

Libido sizin için nedir? Bu kategoridekilerin cinsel yaşamı çok az veya hiç yoktur. Bir sağlık sorunu ya da yatak odasında güven eksikliğine sahip olabilirsiniz. Uzmanlara göre korkudan dolayı sevdiğimiz birine cinsel yolla yaklaşma konusunda tereddüt yaşayabilirsiniz. Eğer bu şekilde hissediyorsanız, cinsel ilişkiye başlamadan önce eşinizle eğlenceli olmaya çalışın ve kışkırtıcı şeyler önerin, gıdıklamak ve masaj yapmak gibi…


Yazarlar